Kommentar

Varm opp til festivalsommeren med lyden av Roskilde

Aftenpostens musikkekspert Malin Kulseth har plukket ut musikken du ikke bør gå glipp av på årets Roskilde festival.

Kevin Gates var et friskt pust da han begynte å gi ut sin følsomme gangstermusikk for et par år siden. Nå spiller han på Roskilde festival.

 • Malin Kulseth

1. Mike Hadreas, bedre kjent som Perfume Genius , vil være rebell, uten å gi inntrykk av at han er mot alt. Han skriver sterke, intime låter. Selv om han nå kan gifte seg i hjembyen Seattle, kan han få dødsstraff andre steder, bare for å være seg selv, og han er ikke fornøyd før homofile har de samme rettighetene som andre, overalt.

2. De unge New York-rapperne Wiki og Hak og produsent Sporting Life utgjør gruppen RATKING . I tillegg til rap er de inspirert av punkrock, noe som kommer til å uttrykk i den spesielle rappestilen deres. Debutalbumet So It Goes er spilt inn av Jay Z-kollega Young Guru, og ble utgitt via XL Recordings-etiketten Hot Charity.

3. Alice Boman fra Malmö spiller lavmælt og vakker pop, som hun håper kan være like beroligende for andre å høre på, som det er for henne å lage den. Hun spilte på Slottsfjell i fjor, og er allerede booket til Bylarm 2016.

 1. First Aid Kits americanainspirerte låter er som skapt for festivaler. Sol i ansiktet, vind i håret og gress mellom tærne – alle festivalklisjéene kommer til sin rett her. Fjorårets hit «My Silver Lining» holder seg godt denne sommeren også.

5. Danske Lord Siva lager i likhet med sine danske rapkolleger veldig moderne rapmusikk, men han skiller seg ut ved at han tør han å omfavne en livsglad undring, fremfor påtatt farlighet og alvor. Det er litt mer pop, litt snillere, og mer særegent.

6. London-baserte Powell er inspirert av bandet Suicide, EBM og techno, og lager mørk og utfordrende dansemusikk. Han debuterte nylig på XL Recordings med låten «Sylvester Stallone», som er mer tilgjengelig enn det han tidligere har utgitt.

7. Nicki Minajer både personlig og provoserende. Hun kan lage ren popmusikk, men er også en helt rå og allsidig rapper. Hun har fans over hele spekteret, fra småjenter som covrer «Superbass» på YouTube, til New York-bøller som lovpriser hennes rapferdigheter.

8. Kevin Gates er en velartikulert gærning som bruker mange store ord, og vet hva de betyr. Han var et friskt pust da han begynte å gi ut sin følsomme gangstermusikk for et par år siden. I det siste har han dog fått mest oppmerksomhet for sine merkelige utsagn i sosiale medier, som da han fortalte at han kastet ut en dame etter at hun nektet å gå ned på hunden hans.

9 . Every Time I Die, Buffalos mest underholdende rockesønner, er for tiden på festivaltokt gjennom Europa. I den anledning har de gitt ut Record Store Day EP-en Salem , der du blant annet finner en cover av Nirvanas «Tourette’s» og andre godbiter.

10. Det seneste Muse-albumet er kanskje ikke deres beste, men låten «Psycho» er blant høydepunktene. Trioen begynte konserten på Download Festival med en tung versjon av denne låten, så det er bare å forberede seg på det samme på Roskilde.

Hør resten av spillelisten her.

 1. Les også

  Fire TV-serier å se frem til i sommer

 2. Les også

  Wolf Alice: Lovende skittenindie

Les mer om

 1. Kultur
 2. Musikk
 3. Malin Kulseth

Relevante artikler

 1. KULTUR

  The Cure klar for Roskilde

 2. KULTUR

  Roskilde-festivalen kontaktes av foreldre som frykter kalde og våte ungdommer

 3. VERDEN

  Lystgass er et populært rusmiddel på Roskildefestivalen

 4. KOMMENTAR

  Hele 2020 er i spill, Musikkbransjen kan få varige sår.

 5. KULTUR

  Legendene ønsket selv å komme til Øya, nå får de ønsket oppfylt

 6. VERDEN

  Artist falt fra scenen på Roskilde – avslutningskonserten avbrutt