Fra skanse til skanse med Støre | Trine Eilertsen

  • Trine Eilertsen
Støre og folkene hans har selv gjødslet sakene fordi de har latt seg drive fra skanse til skanse og holdt spørsmålet om det er mer å finne i live, mener Trine Eilertsen.

En statsministerkandidat kan ikke forvente at et dekret om at «døren til fortiden er lukket» respekteres.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Jonas Gahr Støre er rik. Han har arvet penger. Det sier seg selv at det er pikant når man er leder for Arbeiderpartiet. Det vet Støre også, og han mener selv at han har vært åpen nok om formuen sin.

Sannsynligvis mener han det også etter denne uken. Og det er litt av problemet. Støre mener selv, og har folk rundt seg som mener det samme, eller ikke utfordrer ham, at oppmerksomheten rundt formuen hans er støy. Derfor har Støre – når støyen er blitt høy nok – gått med på åpne mer opp. Derfor sa han først nei til å fortelle om hvilke fond han investerte i, og så ja. Derfor avviste han først å forholde seg til den etiske profilen på fondene, før han ville gjøre det likevel.

Les hele saken med abonnement