Aftenpostens artikkel om MS Thorbjørn burde vært løst på en mer hensynsfull måte

Ti år etter 22. juli får mediene et fortjent kritisk søkelys mot seg. I Aftenposten er det særlig én artikkel vi har brukt tid på å diskutere.

MS Thorbjørn brukes som ferge mellom Utøya og fastlandet. Båten er i utgangspunktet bygget som et militært landgangsfartøy. Bildet er tatt under 22. juli-kommisjonens befaring i oktober 2011.
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

AUF-lederen og åtte andre reddet livet da de flyktet med fergen MS Thorbjørn kort tid etter at terroristen begynte å skyte på Utøya 22. juli 2011. Etter terrorangrepet ble det fremmet til dels drøye spekulasjoner om fergens rolle. I kommentarfelter, på sosiale medier og delvis også i pressen ble det stilt spørsmål ved at AUF-lederen flyktet, hvor mange som kunne fått plass om bord og om fergen kunne blitt brukt av politiet.

Samme høst bekreftet 22. juli-kommisjonen at de ville se på hvilke båter som var tilgjengelige i området, og MS Thorbjørn ble nevnt i denne sammenheng. Det var mange ubesvarte spørsmål og spekulasjoner, og det var behov for svar og fakta.

Les hele saken med abonnement