Står Israels demokrati for fall?

Det hagler med anklager om «kupp», «forræderi» og «fascisme». En rettsreform skaper voksende frykt for en oppsmuldring av det israelske demokratiet.

For syvende lørdag på rad tok titusenvis av israelere denne helgen til gatene under slagord som «Redd Israels demokrati» og «Nei til diktatur».
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

For syvende lørdag på rad tok titusenvis av israelere denne helgen til gatene under slagord som «Redd Israels demokrati» og «Nei til diktatur». Mandag er det varslet både streiker og nye demonstrasjoner foran nasjonalforsamlingen Knesset.

Der behandles nå en såkalt «lovoverhaling» som har fått president Isaac Herzog til å kalle sitt eget land for «en kruttønne før den eksploderer». I en TV-tale oppfordrer han politikerne til å hindre «konstitusjonelt kollaps» og mulig vold.

Les hele saken med abonnement