Kommentar

Fire TV-serier å se frem til i sommer

 • Cecilie Asker
  Cecilie Asker
  Avdelingsleder
Masters of Sex går inn i sin tredje sesong denne sommeren. Trekantdramaet mellom sexforskerne Virginia Johnson (t.h.), William Masters og hans kone eskalerer.

Sommeren er ikke storsesong for nye TV-serier i Norge, men noen nyheter er det likevel grunn til å glede seg til.

Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
 1. Den frittalende og storrøykende barneskolelæreren Rita (Mille Dinesen) har vært et friskt innslag i det danske serieuniverset. Tirsdag 30. juni kl. 21.40 på TV2 er det klart for tredje sesong av Rita , og det er all grunn til å benke seg i sofaen.

Rita har et hjerte av gull, men en impulskontroll lik null, og dermed er det duket for nye flauser og skandaler. Rita er en klassisk antihelt, men ved å balansere mellommenneskelig drama og hjertevarm humor får likevel serien flere lag.

 1. Dramaserien Masters of Sex handler om livet til de to forskerne Dr. William Masters (Michael Sheen) og Virginia Johnson (Lizzy Caplan), som med sin ukonvensjonelle forskning var med på å bidra til den seksuelle revolusjonen på 60-tallet.

Mandag 13. juli er det klart for tredje sesong på strømmetjenesten HBO Nordic, og det er ingenting som tyder på at temperaturen vil synke. Har du ikke sjekket ut serien ennå, kan du varme opp kalde sommerdager med å se deg opp.

 1. Kultfilmen Wet Hot American Summer som handler om leirledere på en typisk amerikansk, jødisk sommerleir på begynnelsen av 80-tallet har nå blitt til TV-serien Wet Hot American Summer: First Day of Camp .

Satireserien har en rolleliste med mange kjente tv-fjes, deriblant Amy Poehler fra Parks and Recreation, Bradley Cooper fra The Hangover-filmene, Paul Rudd fra I Love You Man og David Pierce fra Fraiser. Dette er Netflix største satsing i sommer.

 1. Er du nysgjerrig på hvordan tenåringslivet i dag egentlig er, men har ikke noen å spørre? I så fall er Awkward TV-serien for deg. Awkward følger livet til high school-studenten Jenna Hamilton og hennes venner.

Her er det forelskelse, kjærlighetssorg, sjalusi og annen tenåringsdrama i en salig blanding. Det kunne godt ha fulgt med en egen ordbok, men så er det vel strengt tatt en øvre aldersgrense på bruk av ord som carefrontation, face-mail, whoredrobe og karmageddon.

Få flere tips til aktuelle TV-serier her:

Les også

 1. Wolf Hall: historisk drama om kåt konge og politisk spill

Les mer om

 1. Kultur