Sex, Facebook og korrupsjon: Nå når skandalen helt inn i Det hvite hus | Joacim Lund

  • Joacim Lund
Midt i Robert Muellers etterforskning av Trumps bånd til Russland er det ekstremt dårlige nyheter for den amerikanske presidenten at valgkampanjen hans mistenkes for å ha kjøpt og misbrukt persondata om 50 millioner amerikanske velgere. Selgeren var en forsker med tilknytning til Russland.

Midt i Robert Muellers etterforskning av Trumps bånd til Russland rammes presidenten av en ny skandale med sex, Facebook og korrupsjon blant ingrediensene. Det kan bli farlig for ham.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

«Vi organiserte den digitale kampanjen og TV-kampanjen, og våre data lå til grunn for hele strategien». Slik beskriver to representanter for dataanalyseselskapet Cambridge Analytica sin rolle i det amerikanske presidentvalget. Trumps sjefsstrateg under valgkampen, Steve Bannon, satt den gangen i styret i selskapet.

En av de to i videoen er selskapets toppsjef, Alexander Nix.

Les hele saken med abonnement