De kan nekte meg å gå på polet i nabokommunen, men de får ikke lov til å mene noe om bruken av om livmoren min

  • Marianne Marthinsen
Den dagen vi snakker om uutnyttet livmorkapasitet i samme åndedrag som uutvinnede oljeressurser, har vi havnet på helt feil sted. Og med fremleggelsen av perspektivmeldingen var vi ubehagelig nær, skriver Marianne Marthinsen.

Ingen moraliserer overfor menn på denne måten.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Det siste året har vi levd med jevnlige pressekonferanser hvor landets ledelse forteller oss hvor mange mennesker vi kan ha på besøk i eget hjem for tiden, hvor nær vi kan være andre i hvor lang tid før vi må føre dem opp på en liste med navn og kontaktinformasjon, og om det er greit å forlate kommunen.

For min egen del har jeg gitt opp å holde styr på om jeg befinner meg i en ring, hvilken bokstav- og tallkombinasjon som indikerer tiltaksnivået der jeg bor, for ikke å snakke om hvilke praktiske implikasjoner dette har for mitt daglige liv.

Les hele saken med abonnement