Venstre regner på maktens pris | Trine Eilertsen

  • Trine Eilertsen
Trine Skei Grande (V) trives i selskap med Erna Solberg (H). Spørsmålet er om Venstre går i regjering.

Venstre får mer makt i regjering. Men det betyr ikke at Venstre går inn i regjering.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Før årets landsmøte i Venstre lanserte leder Trine Skei Grande muligheten – eller faren, alt ettersom – for at Venstre ville felle regjeringen etter valget. Dagen etter angret hun og mente det holdt med å si at partiet ville gå til valg på en blågrønn regjering. Det har Venstre faktisk holdt fast ved i flere måneder nå. Fastheten kan ha bidratt til å redde partiet over sperregrensen.

Nå diskuterer partiet om det skal ta enda et steg, inn i regjering. Sammen med Frp. Det vil si, det diskuteres ikke så konkret ennå, men alternativet utelukkes ikke. Mange Venstre-folk, som har stått på stand i valgkampen og bortforklart partiets støtte til regjeringen som Sylvi Listhaug er statsråd i, satte nok ettermiddagskaffen i halsen da tanken ble sendt ut i verden tirsdag ettermiddag.

Les hele saken med abonnement