Kan vi klare oss uten Facebook?

Kunne vi klart oss uten Facebook i en klinsj mellom mediegiganten og vår egen regjering? Spaltist Martin Sandbu håper det.

Tiden er moden for digital sosial distansering.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Jeg husker godt hvordan jeg ble lokket inn på Facebook. Da tjenesten åpnet for folk utenfor studenthyblene på Harvard, rant det plutselig inn med invitasjoner i innboksen. Jeg satt da i New York og hadde bodd og studert i flere land. Men hvem var de som kastet seg på Facebook som lemen og åpnet adresseboken sin med få minutters mellomrom? Det var bekjente i Norge, alle sammen.

Hvor raskt mine norske venner omfavnet den nye trenden, minnet meg om kaffebølgen tiåret før. I det Norge jeg først flyttet fra i 1992, var det ikke en kaffebar i sikte. Ved årtusenskiftet kunne jeg knapt komme en tur hjem uten å snuble i en kaffe latte på hvert hjørne, og en norsk barista vant VM i kaffelaging.

Les hele saken med abonnement