Regjeringen har valgt en dårlig løsning for minnesmerkene etter 22. juli | Sarah Sørheim

  • Sarah Sørheim
Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli, verket er av den svenske kunstneren Jonas Dahlberg. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix

Prosessen rundt de nasjonale minnesmerkene etter 22. juli er blitt en lang og vond historie for alle involverte. Avgjørelsen om å skrote kunsten, gjør bare vondt verre.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

For kommunalminister Jan Tore Sanner (H) må opprettelsen av minnesmerkene etter 22. juli ha vært en av de vanskeligste sakene han har hatt. Det er lett å forstå behovet for å finne en løsning på den fastlåste konflikten.

Kanskje er det derfor onsdagens avgjørelse om å droppe de planlagte minnesmerkene ved Utøya og i Regjeringskvartalet mest av alt fremstår som et resignert forsøk på å sette en strek over det hele. Et dårlig forsøk.

Les hele saken med abonnement