Kan vi ikke lenger like Woody Allens filmer?

#Metoo-avsløringene påvirker ikke bare Woody Allens fremtid som filmregissør, men tvinger nå også fansen til å revurdere sitt forhold til hans rikholdige filmkatalog.

Anklagene mot Woody Allen fremtvinger igjen spørsmål om forholdet mellom kunstner og kunstverk. Samtidig råder frykten i Hollywood for flere #metoo-avsløringer i Oscar-innspurten.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Er Woody Allen ferdig som filmskaper? Amerikansk medier mener det, og viser til at Amazon studio, som har finansiert hans siste filmer, vurderer å droppe samarbeidet. Ja, det er ikke engang sikkert at de vil slippe hans nyeste film, A Rainy Day in New York, som skulle hatt première i 2018.

Det beskyldningene om at Allen skal ha begått overgrep mot sin stedatter, som forfølger ham. Det kunne virke som om stormen etter de innledende anklagene nesten hadde stilnet, men så skulle #metoo-kampanjen i høst endre klimaet dramatisk.

Les hele saken med abonnement