Kommentar

La Plumbo bli hjemme

  • Robert H. Gjestad

Lars Erik Blokkhus (t.v.) og Tommy Elstad i Plumbo bør ikke bli Norges representanter i den internasjonale Eurovision-finalen. Foto: Trygve Indrelid

«Ola Nordmann» viste seg frem under Spellemannprisen lørdag kveld. Neste helg dukker han opp igjen, i Melodi Grand Prix. Men vil vi egentlig sende ham ut i verden? Jeg håper ikke det.

Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Les også

NRK skal ha krisemøte om Plumbo-rabalderet

Les også

Madcon: Tragisk og trist

Les også

Kaizers-gitarist beklager øldusjen

Les også

- Nå må NRK og alle roe seg ned

"Ta sekk og lue på, sving ditt glass, gamle venn, vandre ut i verden med sjarm din særing, og velkommen hjem igjen, du Ola Nordmann".

Les også

Plumbo får delta i Melodi Grand Prix

Så ufarlig er budskapet i den nye låten "Ola Nordmann", som folkrockbandet Plumbo skal synge i MGP i Larvik neste lørdag.Ingen grunn til å skrike opp, altså.

Harry-fleip

Dessverre er det nå litt mer oppstyr rundt Plumbo, etter lørdagens Spellemannpris. Den triste "mokkamann"-sleiven var en harry-fleip fra folkedypet, som tydeligvis kom naturlig opp for vokalist Lars Erik Blokkhus da han så mørkhudede Madcon foran seg på scenen.

"Herregud, dette er bare uskyldig rølp", hørte jeg folket rope tilbake hele søndag.

Godt mulig, og jeg tror virkelig Blokkhus når han beklager, og jeg må godta at han i intervjuer nekter for å være rasist.

Kommer tilbake

Men er det ikke slik at også rølp og fleip i bunn og grunn kommer fra et sted? Fra et miljø, fra tanker og holdninger? Jeg er i alle fall alltid blitt fortalt at det er slik.

Og selv om absolutt alle har beklaget absolutt alt, opplagt mye for å redde merkevarene "Plumbo", "Madcon" og "Kaizers Orchestra" da fansen gikk mot dem, klarer jeg ikke å fri meg fra utgangspunktet: De triste sekundene på scenen lørdag.

Jeg kan love at dette kommer opp igjen, garantert med full tyngde i for eksempel svenske medier, om Plumbo skulle vinne MGP i februar.

Jeg håper de ikke gjør det, men som vi vet er det folkedypet som bestemmer. Da kan alt skje.

Møkkalåt

For øvrig er Plumbos "Ola Nordmann" en møkk kjedelig låt som kun på det grunnlaget ikke har noe i en internasjonal finale i Baku å gjøre.

Det er ikke slapp, norsk/irsk folkrock, men moderne poplåter med "hooks" og friske refreng som har vunnet Eurovision de siste årene.

Les mer om

  1. Kultur