Enda et slag for en vaklende Zuckerberg

  • Joacim Lund

Data om rundt 50 millioner Facebook-brukere var på avveie i to år. Facebook visste det – men gjorde ingenting. Er kjempen i ferd med å falle?

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

«Facebooks to år i helvete, sett fra innsiden». Det er tittelen på en sak i Wired, som har vært mye delt og lest de siste ukene. Skandale etter skandale har rystet selskapet, og gründer og toppsjef Mark Zuckerberg har nå fått så mye juling at han blir portrettert som blodig og forslått på magasinforsidene. Han vakler. Henger i tauene. Og så får han enda en rett høyre.

Jeg prøver å forestille meg suget i magen Zuckerberg må ha kjent da han i helgen leste nyhetsoppslaget om at omfattende opplysninger om 50 millioner amerikanske Facebook-brukere har vært på avveie i to år uten at hans ansatte har gjort noe med det, og i mellomtiden – etter alle solemerker å dømme – blitt misbrukt av Trumps valgkampstrateg Steve Bannon til å sikre Trump seieren i det amerikanske presidentvalget.

Les hele saken med abonnement