Kommentar

Prinsesse Märtha Louise må selvfølgelig få være kjæreste med hvem hun vil. Problemet er et kommersielt samarbeid med en sjaman.

  • Ingeborg Senneset
    Ingeborg Senneset
    Journalist
På egen hjemmeside betegner Shaman Durek seg som spirituell guide og begavet healer. Han tilbyr blant annet private timer, boot camps, telefonbehandling og husrenselse.

Shaman Durek har for eksempel en teori om at blodkreft handler om dårlig balanse i blodet, og at han kan «gjenopprette balansen». Hva mener han egentlig med det?

Så sprakk nyheten: Prinsesse Märtha Louise er blitt kjæreste med den amerikanske sjamanen Durek Verrett. På Instagram avviser prinsessen kritikken før den er rukket å komme, hun skal få være kjæreste med hvem hun vil. Det har hun selvfølgelig rett i.

Norge har, heldigvis, etter hvert fått rom for å la også de kongelige få være glad i akkurat hvem de vil. Og den valgfriheten inkluderer sjamaner. Det er heller ikke der problemet ligger. Den kommersielle, nyreligiøse virksomheten hun skal bedrive med Shaman Durek, er det derimot all grunn til å være kritisk til.

Les hele saken med abonnement