Derfor identifiserer Aftenposten nå den drapssiktede

Politiet jobbet i moskeen til langt på kveld, etter angrepet lørdag.

Aftenposten har vurdert fortløpende identifisering av den antatte gjerningsmannen bak drapet og moskéskytingen i Bærum lørdag. Når siktelsen nå er utvidet til å gjelde terror, mener vi offentligheten har krav på å vite navnet.

n Når siktelsen mot Philip Manshaus (21) nå utvides til å omfatte terror, velger vi å publisere navn og bilde av den siktede. Aftenposten har en restriktiv praksis for identifisering. Vi følger de etiske retningslinjene i Vær Varsom-plakaten, som er tydelig på at mediene skal være varsomme med å identifisere på et så tidlig stadium i en kriminalsak. Helt siden angrepet på moskeen lørdag, har vi vurdert argumenter for og mot. Frem til mandag formiddag, da siktelsen var utvidet, var det for oss tyngre argumenter mot identifisering,

Det endret seg da politiet meldte at siktelsen utvides til også å omfatte terror. Terror er alvorlig, fordi det er noen som er villig til å bruke vold mot et åpent samfunn. Vi vurderer også at hans identitet da spiller en større rolle i offentligheten.

Les hele saken med abonnement