Cappelen Damm legger seg paddeflat for sjaman Durek-kritikk. Det lyder uutholdelig hult når man ser hva de har gitt ut før. | Ingeborg Senneset

Etter at Cappelen Damm kunngjorde at de ikke lenger ønsker å utgi Durek Verretts bok i Norge, florerer spekulasjonene om hvorfor i sosiale medier. Forlaget gjør det uutholdelig lett for seg selv ved å droppe denne utgivelsen og overlate ordskiftet om boken til internett, mener Ingeborg Senneset.

Skjoldkjertel-myter, pilleskremsel og høysensitivitet. Alt kalles sakprosa. Forlaget burde ha mot til å stå ved sin sjaman, men vett til rydde opp i kategoriene.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Onsdag kveld kunngjorde Forlags-Norges gigant at de trekker den omdiskuterte boken til den selverklærte sjamanen Durek Verrett.

Boken Spirit Hacking skulle etter planen utgis på norsk i slutten av måneden. Boken er blitt slaktet i offentligheten, men hyllet i Verrett og venners egne kanaler. Prinsesse og samarbeidspartner Märtha Louise har reklamert for den.

Les hele saken med abonnement