Krekar og alle de andre

  • Knut Olav Åmås
- Det frister å spørre: Hva hjelper det å være en godt integrert, høyt utdannet og moderne norsk minoritetsborger når du stadig, med urette, blir identifisert med meningene til mullah Krekar, Arfan Bhatti og Moyheldeen Mohammed?, skriver Knut Olav Åmås.

Hvilke felles verdier skal det nye Norge egentlig bygge på? Svaret forsvinner lett i alt ståket rundt trusselmaskinen og fundamentalisten mullah Krekar.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Det er slutten av en uke jeg tipper har vært frustrerende for en del norske muslimer. Det de prøver å bygge opp, ramler uvegerlig litt sammen når islam blir identifisert bare med vold og ekstremisme. Slik sett har det vært en trist uke for Ali og Fatima. Først ble mullah Krekar dømt til fem års fengsel for drapstrusler, så ble han arrestert. "Ikke skyld på islam!" ropte Krekar da politiet førte ham bort.

Et paradoksalt ønske fra en person som har gjort mer skade for islam i Norge enn noen annen. Mens adskillige norske muslimer ser på Krekar som en klovn, betrakter mange majoritetsnordmenn ham som en erkemuslim.

Les hele saken med abonnement