Kommentar

«Den gylne sirkelen føles mest av alt som en gyllen bløff»

 • Cecilie Asker
  Avdelingsleder

Skal du se mer enn konsert på storskjerm og fyrstikkmenn i det fjerne når The Rolling Stones inntar Telenor Arena, er du nødt til å punge ut med store summer.

I dag er det prislappen på konsertbilletten din som avgjør om du blir en del av publikumets A-lag eller B-lag, skriver Cecilie Asker.

Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Om halvannen uke står The Rolling Stones på scenen foran tusenvis av nordmenn igjen. Forrige gang de besøkte Oslo, var i 2007, på Valle Hovin. Denne gang inntar de Telenor Arena.

Rockeveteranene er for tiden på verdensturneen 14 on Fire , hvor de har for vane å spille for fulle hus. Norge er ikke noe unntak.

Faktisk ble samtlige billetter revet bort kun 13 minutter etter at de ble lagt ut for salg. Den relativt stive billettprisen, som starter på rundt en tusenlapp virket tydeligvis ikke å skremme bort den norske Stones-fansen.

Det skyldes i stor grad deres ikoniske status som rockeband, men sikkert også at mange av fansen i dag har en lommebok hvor dette ikke byr på dype innhugg.

Prisen for popen

Men hva er det egentlig man får for tusen kroner på en arenakonsert i dag? Svaret er gjerne relativt lite. Med store avstander til scenen og gigantiske skjermer som konsertformidlere kan i verste fall opplevelsen likestilles med en konsert-DVD i stuen.

Hvis man derimot ønsker å komme seg langt nok foran scenen til at man kan føle på stemningen og kanskje til og med få se bandet med det blotte øye, må man derimot være forberedt på å punge ut minst det dobbelte.

De beste sitteplassene på den kommende konserten med The Rolling Stones koster rundt to tusen kroner, mens et eget område foran scenen, kalt golden circle, koster 2500 kroner.

Med transport, mat, drikke og en ny Stones-skjorte blir prisen på en slik kveld fort det samme som en ferieuke i Syden eller en flytur til New York.

A-laget og B-laget

Tiden hvor publikum stilte likt når det kom til å sikre seg de beste konsertplassene, og den neste konsert kunne uventet bli den største opplevelsen i ens liv, er altså forbi.

I dag er det prislappen på konsertbilletten din som avgjør om du blir en del av publikumets A-lag eller B-lag.

Har du ikke vært villig til å punge ut de store summene, kan du heller ikke forvente deg de store opplevelsene.

Jeg har selvfølgelig forståelse for at mange publikummere ønsker seg komfort, og er villig til å betale for det. Men det bør ikke gå på bekostning av resten av publikum, som ikke har råd til det.

Det er lite rockemagi å spore hos disse konstruerte skillene, og den gylne sirkelen foran scenen føles dermed mest av alt som en gyllen bløff.

Konserter på sitt beste er gjerne helt magiske opplevelser, hvor man kan drømme seg bort, og alt kan skje.

Men hvor bra kan det bli, når du på din ferd mot stjernene treffer et konsertgjerde som sier hit, men ikke lenger.

Les ukens anmeldelser:

 1. Les også

  Chris Martin går i dybden på egen kjærlighetssorg.

 2. Les også

  Mest til festbruk

 3. Les også

  Rå rap som går rett i strupen på deg

 4. Les også

  Syltynt skilsmisseprat

Les mer om

 1. Kultur

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Derfor dropper de store artistene Norge

 2. HISTORIE

  Her slår Hells Angels løs på festivalpublikumet. Dagen blir kalt «rockens svarteste dag».

 3. KULTUR

  – Derfor elsker vi Bruce Springsteen

 4. KULTUR

  Springsteen-turné har dratt inn mest penger hittil i år

 5. KULTUR

  Dette var lenge det mest forhatte bygget i Hamburg. Et pengeslukende monster til åtte milliarder kroner.

 6. KULTUR

  Her utfordrer No. 4 «gratisfellen»: – Føles ganske sårbart å be folk vippse oss penger