Synding i sommersolen

  • Cecilie Asker
Vampyrserien <i>True Blood</i> går inn i sin siste sesong med bloddryppende drama. Den er bare en av mange profilerte serier som sendes i løpet av sommeren.

Selv om solen skinner ute, må det være lov å nyte sommerdagene i sofaen inne.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.
Grøsseren <i>Hemlock Grove</i> starter sin andre sesong på Netflix 11. juli.
Den nye serien <i>The Leftovers</i> følger livet i en liten småby etter at to prosent av verdens befolkning har forsvunnet på mystisk vis.
Det er knyttet store forventninger til <i>The Knick,</i> som viser sykehusdrama fra en helt ny side. Serien starter på HBO Nordic 9. august.
Komiserien <i>En moderne familie</i> har stukket av med Emmy-prisen for beste komiserie fire år på rad. Femte sesong starter 12. juni på TV2.
På Netflix finnes nå hele første og andre sesong av Orange is the new black.

Denne saken er publisert i Aftenpostens digitale pinseavis. Last ned Eavisenher og Aftenposten+ her.


I et land hvor varme sommerdager er en luksusvare, er det ikke så rart at folk har for vane å storme ut av døren så fort gradestokken beveger seg opp til et nivå da man kan kaste jakken.

Etter månedsvis med mørke, kalde dager, gjør sommersolen oss både blidere, rausere og mer avslappet.

Likevel vil jeg påstå at det til tider kan bli for mye av det gode.

Det er ikke alle som drømmer om å tilbringe hver bidige sommertime utendørs i stekende sol. Ikke alle mener at toppen av lykke er grilling i parken, øyhopping i fjorden, sykkeltur langs landeveier og teltturer i skogen.

Noen drømmer også om svale dager i sin egen stue, med lemonade og en god tv-serie.

Men akkurat som det er tabu for nordmenn å reise på påskefjellet uten å spenne på seg langrennsski, er det tabu for nordmenn å være inne når solen skinner ute.

Høysesong for TV

Jeg vil likevel slå et slag for alle dem som ønsker å dyrke inneliv, også før solen har gått ned og gradestokken har krøpet under 20 grader. Om ikke den norske folkesjelen er på deres side, er i hvert fall TV-kanalene det.

Tiden da sommeren var en periode med støvete repriser og tannløs underholdning, er nemlig forlengst forbi. Isteden pumpes det nå ut nye, spennende dramaserier på løpende bånd.

Faktisk har sommeren blitt en høysesong for mange profilerte TV-serier, særlig fra USA.

LES OGSÅ:

Les også

Her er sommerens serie-premièrer

Deler året i tre

Mye av dette skyldes at amerikanske TV-kanaler har delt TV-året i tre sesonger: Vår, sommer og høst, i motsetning til norske TV-kanaler som bare har to sesonger.

Den internasjonale sommersesongen er nå i ferd med å bli sparket i gang, og blant seriene det er størst forventninger til, finner vi siste sesong av True Blood , som kan strømmes på HBO Nordic fra 17. juni.

Personlig mener jeg serien har tapt seg de siste par sesongene, men det skal uansett bli interessant å se med hvilken blodprosent dette vampyrdramaet skal avsluttes med.

Sofaen kaller

Den mørke komedien Nurse Jackie , starter sesong 5 på NRK3, 12. juni. Her gjør Edie Falco en glimrende rolle som den pilleavhengige sykepleieren, med et stort hjerte for jobben og mye trøbbel på privatfronten.

  1. juli er det duket for andre sesong av Masters of Sex . Serien følger to forskere som revolusjonerte sexforskning på 60-tallet, og er spekket med frekke og morsomme scener. Den er forøvrig også et godt tips til alle som lider av Mad Men -abstinenser.

For dem som ikke har sett Orange is the new Black , er det bare å sette av tid til seriefråtsning. Både sesong 1 og 2 ligger nå ute til strømming på Netflix.

Les også

Kriminelle lesber slår maktkåte politikere

Store forventninger

Av nye serier denne sommeren, er det knyttet størst forventninger til HBOs The Leftovers , som er en dramatisering av Tom Perrotas suksessroman med samme navn. Serien tar for seg livet i en småby etter at to prosent av verdens befolkning plutselig har forsvunnet.

Her ligger det an til mye bra mellommenneskelig drama.

Det er også knyttet store forventninger til det mørke sykehusdramaet The Knick , som følger livet på et New York-sykehus på begynnelsen av 1900-tallet, den gang dødsraten gjerne var høyere enn overlevelsesraten.

Fyldige arkiver

Sendeskjemaet for sommeren byr også på mer lettbeint underholdning. Den nye komiserien Welcome to Sweden , på TV2, gir et innblikk i skandinavisk kultur, sett utenifra.

Den er basert på hovedrolleinnehaver Greg Pohelers eget liv. Han er forøvrig broren til Amy Poheler, som vil dukke opp i en gjesterolle i serien.

Skulle ikke dette dekke seriebehovet, er det alltids mulig å dykke ned i de etter hvert så omfattende strømmearkivene til Netflix, Viaplay, HBO Nordic eller TV2 Sumo.

God seriesommer!