Kommentar

Justin Bieber: En musikkgave til store og små

  • Eirik Aimar Engebretsen
En ting er at jeg genuint likte fjorårets «As long as you love me», men at jeg denne høsten skulle juble hver gang Justin slipper ny musikk hadde jeg aldri trodd, skriver vår musikkanmelder.

Alle unger bør få Justin Bieber under juletreet, mener vår musikkanmelder.

Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har ikke barn selv, men med tre små nevøer er det blitt flere bilturer med enten lydbok, eller MGP jr. på anlegget. Ikke et vondt ord om hverken lydbøker eller MGP jr., men vi trenger mer felles grunn og da passer det så bra at eldstemann elsket Baby med Justin Bieber da den kom for tre år siden.

Les også

Justin Bieber er tilbake

For akkurat nå er det ikke mange artister jeg foretrekker over Bieber. En ting er at jeg genuint likte fjorårets As long as you love me , men at jeg denne høsten skulle juble hver gang Justin slipper ny musikk hadde jeg aldri trodd.Bieber har siden starten av oktober sluppet ti låter gjennom et opplegg han kaller «Music Mondays». Dette er ment som en oppladning til DVD-en Believe 3D, og låtene vil dessuten samles på et album som får navnet Journals.

Et modningsprosjekt

25082011135808_3-H82xO5Q9ZF.jpg

På reisen fra bare å være et ungpikeidol, til voksen artist, har «Music Mondays» vært et perfekt virkemiddel. Fra uke til uke har vi fått vært med på dette modningsprosjektet, og det er fascinerende hvor lite oppstuss det har vært rundt det hele.Dermed har også musikken kunnet bli bedømt på egne meritter. Den første mandagslåten var glitrende Heartbreaker , men en enslig svale gjør ingen sommer. Uken etter kom All that matters , og like flotte Hold tight fulgte opp. Så fikk vi høydepunktet PYD med R. Kelly, og denne uken kom avslutningen, Confident , som gjestes av Chance the rapper. Med dette er Justin ute av kokongen og blitt til en fullverdig popsommerfugl.

Årets musikkgave

Når det er sagt, så er det på ingen måte sikkert at den voksne, nesten mystiske og perfekt produserte r’n’b-musikken til Justin vil slå an hos alle unge.

Les også

«Det blir ikke samme hysteri som Bieber»

En ting er at statusen som ungpikeidol er vanskelig nok å holde på i lengden, en annen ting er at de kanskje ikke vil kjenne igjen denne bråmodne Bieberen. Men dere må prøve å lure ungene deres denne julen, for enten på CD, Itunes eller streaming: alle barn bør få Justin Bieber under juletreet denne julen.Nynn på Baby resten av adventstiden, og heng gjerne opp en julekule eller tre med ansiktet hans høyt oppe i edelgranen. Resultatet blir enten at lyden som strømmer fra barnerommet hele romjulen er den herligste vellyd, eller at gavemottageren(e) ikke liker Justin lenger.

Men i så fall tilhører Journals husets voksne, og dere kan gratulere hverandre med å ha fått kloen i et av årets beste album.

  1. Les også

    One Direction-festen blir «ikke hysterisk»

Les mer om

  1. Kultur