Kronikk

Fremtidsfrykt gir grobunn for tysk høyrepopulisme

«Integrer oss først», sier innbyggerne i det gamle DDR. Manglende jobbsikkerhet, aldersfattigdom og flyktningstrøm forklarer fremgangen for AfD.
Kronikk

«Se kompisen din bli skutt i kneskålen»

Fredag den 13. ønsker vi å gravlegge norsk ruspolitikk ettertrykkelig – samtidig som vi peker ut veien for en ny.
Kronikk

«Blade Runner» er mer enn flyvende biler

Blade Runner regnes som en av historiens mest innovative science fiction-filmer. Slik ble den ikke oppfattet da den kom ut for 35 år siden.
Kronikk

Bisarre tilpasninger til landbrukspolitikken

Man skal ikke kjenne mye til bygdene for å forstå at det store flertallet av bruk er utelukket fra offentlige investeringsmidler.
Kronikk

Alle veier fører til Rom

Romerne bygde ikke bare fantastiske veier og broer men laget også sin egen «Michelin-guide». Selvsagt ikke en veibok, derimot et enormt veikart.
Kronikk

Sylo Taraku: Innvandring splitter mediene

Denne sommeren har de innvandringskritiske nettavisene Document.no og Rights.no vært blant de mest delte på Facebook i Norge, mer enn Klassekampen og Morgenbladet tilsammen.
Kronikk

IS-tilhengerene ser endetidstegnene i krigen

Mange av de unge som lokkes til Syria fra Europa, aner ikke noe om islams teologi og historie. De er unge tapere som søker en absurd mening i krig og død for en bevegelse som ser krigen som et endetidstegn.
Kronikk

Hvorfor skal man bli gründer i Norge i dag?

Hvis politikerne vil at flere skal bli gründere, hvilke modige valg er de selv villige til å ta for å legge til rette for mer entreprenørskap i Norge?
Kronikk

Hvem gjør mest for klimaet, Knausgård?

Du mener at Norge er verdens rikeste land og derfor har råd til å slutte med olje og gass. Det er kanskje lurt å tenke igjennom hva man egentlig sier?
Kronikk

Ap på velgerjakt blant sine egne

Gamle partiskiller i Oslo etter østkant/vestkant har vist stor overlevingsevne. Innvandrerne har bidratt til å opprettholde dem.
Kronikk

Barna ingen ser og hører

Spritånden og slagene er like vonde å vokse opp med for barna, uansett hvilket samfunnssjikt de vokser opp i.
Til toppen