Haddy Njie: – Vi alle, også varslere, må tåle å bli utfordret eller motsagt

Haddy Njie og Trond Giske. Bildet er tatt fra et intervju med TV2.

Slik svarer Haddy Njie på kronikken til Sunniva Andreassen.

Dette er en kronikk. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å sende et kronikkforslag, kan du lese hvordan her.

Jeg håper Sunniva Andreassen tar seg tid til å lese hele boken, da vil hun se at gjengivelsen av hennes varsel ikke er slik hun beskriver.

Som det fremgår av boken, tok Trond hennes varsel svært alvorlig. Dette var varselet som alene gjorde at han la seg flat og beklaget 21. desember. Det er også et varsel jeg tar alvorlig og vender tilbake til gjentatte ganger gjennom boken. Hvis Sunniva Andreassen vil, kan jeg gjerne sende henne disse utdragene.

Jeg har i boken valgt å forholde meg til hennes offentliggjorte varsel. Hvis Sunniva Andreassen ønsker å fortelle mer om møtet med Trond og om hvilke konsekvenser det fikk for henne, står hun fritt til det.

Én ting er jeg helt enig med henne om: dette handler om noe mye større og viktigere enn Trond. Målet mitt var at også boken min ikke først og fremst skulle handle om ham eller om Sunniva Andreassens varsel. Akkurat som henne, håper jeg vi kan få en større samtale i kjølvannet av metoo. Med flere nyanser, større takhøyde, mer om kultur og struktur, mindre om enkeltpersoner og enkeltanklager.

Det kan godt hende jeg undervurderer hvor hardt mine ord kan ramme. Det har jeg godt av å utfordres på.

Jeg hører gjerne mer om Sunniva Andreassens opplevelser og refleksjoner.

Men jeg kommer fortsatt til å mene at vi alle, også varslere, må tåle å bli utfordret eller motsagt.

Innlegget er et svar på denne kronikken til Sunniva Andreassen.