Leder

Baker for smed

Leder
Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for Aftenpostens syn. Sjefredaktør og politisk redaktør har ansvar for innholdet.

Hopplandslagets sportssjef Clas Brede Bråthen har nektet Bjørn Einar Romøren å starte i to verdenscuprenn i Finland som straff for at han var første prøvehopper i Holmenkollen dagen før Anette Sagen skulle innvie bakken.

Det var en nødvendig avgjørelse. Romøren var eneste motkandidat til Sagen i diskusjonen om hvem som burde være først over hoppkanten i den nye bakken. Derfor burde han utvilsomt ha hatt dømmekraft til å forstå hvor provoserende det var at han prøvehoppet når det forlengst var bestemt at Sagen skulle få æren av å hoppe først. Likevel blir det feil når hopperen Romøren blir straffet mens de virkelig ansvarlige for fadesen, styreleder i Kollenhopp Roar Gaustad og rennleder i Holmenkollen Torgeir Nordby, så langt ikke har fått noen reaksjoner.

Nå sies det riktignok at ledelsen i Norges Skiforbund på et senere tidspunkt vil komme tilbake til om eller hvordan Gaustad og Nordby skal straffes. Men når reaksjonen mot Romøren kommer først, og er så tydelig, tar det seg dårlig ut at det blir hengende i luften hva som skal skje med de to lederne. I idretten, som i arbeidslivet, er det ikke akseptabelt å straffe den ansatte, men la ledelsen gå fri, når det er åpenbart for alle at hovedansvaret ligger i ledelsen.

Romøren ville ha unngått mange problemer og stort omdømmetap hvis han hadde protestert mot uforstanden i Kollenhopp. Men slik saken står nå, har skiledelsen rettet baker for smed. Det bør den snarest ordne opp i.

Les mer om

  1. Ledelse