Av sine egne skal man ha det

  • Leder
Dette er en lederartikkel. Lederen gir uttrykk for Aftenpostens syn. Sjefredaktør og politisk redaktør har ansvar for innholdet.

Fremskrittspartiet fortjener ros for måten partiet forsøker å rydde opp etter seg selv på i den vanskelige Birkedal-saken. Rapporten fra det interne utvalget partiet nedsatte for å vurdere partiledelsens håndtering av saken, er forbilledlig klar: Både partileder Siv Jensen og daværende partisekretær Geir Mo opptrådte svært kritikkverdig. Jensen og partiets sentralstyre har gjort det eneste riktige – å legge seg flat og slutte seg til kritikken.

Utvalgslederen, stortingsrepresentant, Kari Kjønaas Kjos, sier at Jensen opptrådte så klønete at det fremsto som hun forsøkte å holde noe skjult for offentligheten. Dette stemmer forbløffende godt med det inntrykket både mediene og folk flest satt igjen med etter at Jensen holdt en like uformell som mislykket pressekonferanse om Birkedal-saken i Stortingets vandrehall på vårparten.

Evalueringsutvalget er også klinkende klare på et annet punkt: Det bør bli slutt på at Frp angriper mediene hver gang partiet føler seg forurettet. Vi håper dette innebærer at Frp endelig har forstått at kvoten for å gjøre mediene til syndebukk for problemer partiet selv har rotet seg opp i, er oppbrukt.