Nyhetsanalyse

Jernbaneeventyret som blir dårligere for hver gang det selges inn

Hundretusenvis av pendlere mot Oslo er fratatt en ny toghverdag med mange flere avanger og kortere reisetider. Stortinget også. For mange er det mest provoserende at nyheten presenteres som en gladmelding.
Nyhetsanalyse

Hun kan bli demokratenes fremste våpen mot Trump

NEW YORK (Aftenposten): Mens demokratene nå forlanger nulltoleranse fra sine egne, tar president Trump sjansen på å støtte en overgrepsanklaget kandidat i Alabama.
Nyhetsanalyse

Hvem er best på Forsvaret? De rødgrønne eller de blå?

NYHETSANALYSE: De rødgrønne innførte kjønnsnøytral verneplikt. De borgerlige har gjort flere avdelinger utrykningsklare. Men mye har gått galt for begge i håndteringen av Forsvaret.
Nyhetsanalyse

Ti årsaker til at Sp kan gjøre et brakvalg

Nyhetsanalyse: Syv måneder før stortingsvalget peker pilene i hans retning. Her er ti forklaringer på hvorfor Sp-lederen kan bli en valgvinner.
Nyhetsanalyse

Kampen om desimalene

Sperregrensen kan bli helt avgjørende for om statsministeren etter valget heter Solberg eller Støre.
Nyhetsanalyse

Derfor vant ikke høyrepopulisten denne gangen

Nyhetsanalyse: Etter Brexit og Trump blir presidentvalget i Østerrike tolket som et tegn på at høyrepopulismens fremgang kan stanses.
Nyhetsanalyse

FN-taler er som regel tørre saker. Denne uken har vært annerledes.

Er menneskeheten i ferd med å kludre det til for seg selv? Mye tyder på det, mener Barack Obama og Ban Ki-moon. Denne uken trykket begge verdenslederne på alarmknappen i sine avskjedstaler til FN.
Nyhetsanalyse

Derfor er Hollande og Merkel uenige om Brexit-tempo

Er det best for EU at Storbritannia forlater unionen så raskt som mulig? Eller at prosessen tar tid? Hollande og Merkel er ikke enige.
Til toppen