SiD

Til dere som går på norsk skole: ikke klag! | Nicole Madrid Flikka-Hammervold

  • Nicole Madrid Flikka-Hammervold (15)
Jeg startet på den spanske skolen allerede i treårsalderen. Det er da skolen blir obligatorisk i Spania, skriver Nicole Madrid Flikka-Hammervold (15).

Si ;D-innlegg: Jeg har gått på spansk skole siden jeg var tre. Det har kostet mye.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg er en norsk jente som startet på den spanske skolen allerede i treårsalderen. Dette er nok overraskende for dere, men i Spania er dette helt normalt. Jeg startet å lære meg tallene og bokstavene. Da jeg ble seks år, hadde jeg allerede lært meg å skrive og lese.

Utrolig streng

Fra jeg var seks til åtte år hadde jeg gått gjennom alle de fire regneartene, lest tykke bøker, lært om religionene, kastiljansk og valenciansk. Men dette kostet meg mye. I tillegg til mye læring er den spanske skolen utrolig streng slik jeg opplevde det.

Nicole Madrid Flikka-Hammervold (15)

Det var aldri en dag uten lekser. Helgene, og ikke minst feriene, var preget av lekser. Før sommerferien fikk vi en bunke med lekser som måtte gjøres i løpet av ferien og innleveres ved skolestart.

Hørte på læreren

Hverdagen var heller ikke enkel. Vi startet skolen klokken 9 og sluttet klokken 17. Midt i skoledagen hadde vi to timer fri hvor vi spiste middag på skolen. Spiste vi ikke det vi ble servert, måtte vi sitte igjen når alle andre hadde tatt seg friminutt. Når skoledagen var over, var det leksene som sto igjen. Vanligvis fikk vi forskjellige lekser fra forskjellige fag, som jeg ofte brukte minst én time på å få gjort. Det var ganske tøft på den spanske skolen, men tro meg: det ble stille når læreren ba om det.

Etter nå å ha bodd i Norge, har jeg innsett hvor utrolig forskjellig skolene er. I Norge hadde jeg en bråkete klasse, hvor læreren ikke maktet å få ro i klassen. Det var aldri et problem på den spanske skolen. I Norge har vi lite lekser og mer frihet. Allikevel er det mange norske elever som klager på skolen og leksene. De har rett og slett ingen anelse om hvor godt de har det.

Innlegg du kanskje vil like:

Les også

  1. Jeg gikk fra 1 til 6 på eksamen. Hæ? | Marie Ulven

  2. Jeg mener leksene er en tidstyv. Men hører egentlig noen min lille stemme? | Malin Børresen Nielsen

Les mer om

  1. Skole og utdanning
  2. Lekser
  3. Spania