Terroristene har ingen tro

Terroren har gitt oss en felles grunn til å stå sammen mot frihetens fiender og samarbeide om ytringsfriheten. For ellers vil ingen være trygge, hverken muslimer eller ikke-muslimer, skriver Andleeb Anwar (20).

En sann troende trenger ikke et sverd for å få andre til tie.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.
Andleeb Anwar (20)

Begynnelsen på et nytt år skal bringe med seg nye muligheter, håp og løfter, men 2015 er blitt innledet med en massakre av uskyldige. Terrorangrepet i Paris har igjen vist oss at vi fortsatt lever i en verden der noen tar seg friheten til å spre frykt og dermed truer verdensfreden. Såkalte muslimer har vist at de trosser sin læremesters budskap ved å frata andre rett til å ytre seg. De har fratatt dem retten til å leve.

Ingen troende bruker vold

De glemmer at de fleste profeter, inkludert islams hellige profet Muhammed, hadde som oppgave å omvende folk fra å undertrykke, forfølge og drepe. Disse barbarene hevder å utføre Jihad.

Fortell meg hvilken Jihad som tillater dem å drepe uskyldige? Hvilken tro fremmer ufred og frykt? Nei, kjære terrorister, dere har ingen tro, dere har ingen religion.

For intet troende menneske vil ta i bruk vold for å fremme sitt budskap, for han vil bare kunne vinne hjertene til sine medmennesker ved å praktisere kjærlighet og ømhet.

En sann troende trenger ikke et sverd for å få andre til tie. Han vil bruke pennen som sitt våpen, visdommen som sitt skjold og besvare alle anklager mot sin tro og religion.

Har ført vanry over muslimers rykte

Hvis dere hevder å ha Gud på deres side, hvordan kan dere da praktisere feighet? En sann troende vil ha fred i sinnet og ro i blikket.

Jeg kan med sikkerhet hevde at de fleste muslimer fordømmer alle former for terrorisme uansett hvem som måtte stå bak den. Vi avskyr deres agendaer om de så kaller seg Al-Qaida, Taliban eller ISIL.

Når de dreper uskyldige ansatte i den franske satireavisen for å få dem til å tie, får de samtidig muslimer til å tie i skam og sorg

De har vist at de hverken tar hensyn til muslimer eller ikke-muslimer, uansett om de er fra Peshawar eller Paris. Disse terroristene har ikke bare truet freden i Europa, de har også ført vanry over muslimenes allerede skjøre rykte.

Vi tier i skam og sorg

Hvordan kan muslimer ytre sine meninger om fred og solidaritet når terrorister bruker islam som påskudd i sine hjerteløse handlinger?

Når de dreper uskyldige ansatte i den franske satireavisen for å få dem til å tie, får de samtidig muslimer til å tie i skam og sorg. De fratar oss retten til å praktisere og forsvare vår tro uten at vi blir sett på med et granskede og fryktsomt blikk.

Vi må derfor ikke la oss blinde av røykskyen fra terroristenes geværskudd og glemme at det ennå finnes fredselskende muslimer som støtter demokratiske verdier som frihet og menneskerettigheter.

Denne hendelsen har gitt oss en felles grunn til å stå sammen mot frihetens fiender. Det gir oss muligheten til å samarbeide for ytringsfrihetens skyld. For ellers vil ingen være trygge, hverken muslimer eller ikke-muslimer.

Les også:

Les også

«Jeg har ikke lyst til å tegne din profet. Jeg har lyst til å vite at jeg kan gjøre det uten frykt for å bli drept»

Les også

- Terroristene vant et slag i Paris. Men vi kan fremdeles avgjøre om de vinner krigen.

Andleeb Anwar (20)