SiD

Jeg skammer meg over å være muskuløs

  • Ingrid Sel Skråmestø
    21 år

Ingrid Sel Skråmestø (21) spør: Kan vi ikke heller heie frem sterke og muskuløse jenter? Foto: Privat

Egentlig har jeg lyst til å være stolt. Stolt over å ha den største bicepsen i venninnegjengen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Egentlig har jeg lyst til å være stolt. Stolt over å ha den største bicepsen i venninnegjengen. Stolt over å være den som tok dobbelt så mange pushups som venninnene mine på fotballaget.

Men jeg er ikke stolt. Jeg skammer meg. Jenter skal jo ikke ha muskler?

Jeg har alltid vært sterk og muskuløs. Innerst inne er jeg stolt over det. Men jeg er hele livet blitt fortalt at jenter ikke skal være sterke og muskuløse. Stolthet ble dermed byttet ut med skam og dårlig selvtillit.

Da jeg gikk på ungdomsskolen, skammet jeg meg ofte over min muskuløse kropp. Min annerledeshet. At jeg hadde en kropp som overhodet ikke passet inn i idealet til en jentekropp.

Styrkerommet ble ofte fristedet mitt hvor jeg fikk gjøre det jeg var god på. Jeg følte meg ikke annerledes før jeg ble møtt med fordommer og kommentarer som: «Du skal vel ikke bli som Marit Bjørgen, vel?».

Som jente og muskuløs blir jeg daglig møtt med stigma og fordommer. Og jeg tror vi i Norge går glipp av mange talenter i styrkeidretter, nettopp fordi det er en forventning om at jenter ikke skal være sterke og muskuløse.

Kan vi ikke heller heie frem sterke og muskuløse jenter?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

  1. Kropp