Kort og intens

Boken handler om hovedpersonen Ellens desperate forsøk på å finne en som kan være hennes kjærlighetsreserve når moren går bort.
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Tittel: «Jeg elsker deg»

Forfatter: Hilde Hagerup Forlag: Aschehoug

Dette er en kort, intens roman på 69 sider. Boken handler om hovedpersonen Ellens desperate forsøk på å finne en som kan være hennes kjærlighetsreserve når moren går bort. Ettersom boken er veldig kort, er tidsrommet romanen foregår i, nokså kort. Ellen bor sammen med moren sin, som er kreftsyk og som snart skal dø. Det blir gitt få opplysninger om hovedpersonen, men ut fra adferden til Ellen, forstår man kjapt at hun ikke er som andre barn. Hun oppfører seg annerledes, både i tankene og overfor medmennesker. Ellen blir blant annet kjørt til og fra skolen i taxi. Dessuten har hun fått en usedvanlig lidenskap for et ekorn som vandrer utenfor husdørene. Ellen har altså flere symptomer på et autistisk adferdsmønster, og går derfor i en spesialklasse på skolen.

Hilde Hagerup skriver kortfattede setninger, og små avsnitt. Dette øker romanens intensitetsnivå. Hun forteller lite, slik at leseren må dikte med og dermed lese mellom linjene. Språket som er brukt, er enkelt, med poesilignende linjeskift. Jeg mener opplevelsen av boken blir slik du vil forstå og tolke den selv.