Ikke tro på alt du hører om Holmlia

  • Syv gutter fra Holmlia
Fra venstre: 13-åringene Ali, Mohammed, Keli, Hussein, Yousef og Isa (Abdullah var ikke til stede).

Vi er stolte av hjemstedet vårt.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Vi leste om en gutt på 14 år som gruet seg til å flytte til Holmlia. Han hadde hørt at det var farlig her. At det var mye skyting og knivstikking. Vi vil gjerne fortelle denne gutten, og alle andre, hvordan det egentlig er på Holmlia.

Vi er syv gutter på 13 år, og vi kjenner Holmlia godt. Vi har ikke opplevd skyting og knivstikking, men vi vet jo at det har skjedd. Vi har også lest om det. Men det er bare en liten del av virkeligheten.

Alltid noe å gjøre

På Holmlia er det fint å bo for ungdom. Det mange fritidsaktiviteter, og det er aldri kjedelig. Vi har biblioteket som har åpent hele uken, Forandringshuset, BUSH (Barne- og ungdomssenteret på Holmlia), organisasjonen Hjertet av Holmlia, Vær stolt-festivalen, Holmlia Sportsklubb og aktiviteter på fotballbanen hele tiden.

Vi kan gå fra tilbud til tilbud og har alltid noe å gjøre. Det beste er likevel menneskene som bor her. Vi har mange venner, og vi er aldri alene. Naboer hjelper hverandre. Det er også mange voksne som passer på oss og hjelper barn og ungdom.

Møtt med fordommer

Vi er stolte over å være «holmlianere», men er lei av at man bare hører om de negative tingene. Mediene vil tjene penger, og vi forstår at negative historier selger. Men dette fører til at folk blir redde for å reise til Holmlia. Mange ungdommer herfra blir også møtt med fordommer når de beveger seg ut av bydelen.

Vi synes det er urettferdig at det er sånn. For at ting skal forandres, må vi gjøre noe selv. Vi vil derfor fortelle om det som er bra. Så kanskje han som gruer seg til å flytte hit, ikke er så redd. Kanskje folk slutter å ha fordommer om oss som bor på Holmlia?

Vi er uansett stolte og glad i hjemstedet vårt! Velkommen hit!


Sjekk ut hvordan du kan vinne 5000 kroner:

Les også

Konkurranse: Hva har gått bra i 2020?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.