SiD

Veldig mange av oss unge i Lofoten er bekymret for oljeboring

  • Jente (13)
I Lofoten er mange i mot oljeboring, skriver jente (13).

Si ;D-innlegg: Hvorfor skal vi måtte stå for alle konsekvensene oljeboring fører med seg?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg er 13 år gammel og bor i Lofoten. Jeg er i mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja fordi det er vi som skal leve i fremtiden, det går utover hvis noe går galt, som f.eks. en lekkasje.

Oljeselskapene kan velge å få utbetalt skatteverdien av sine letekostander selv når de ikke finner olje, ifølge WWF. Disse pengene mener jeg hadde kommet bedre til nytte ved å investere i nye og mer bærekraftige industriløsninger.

Sats på fisken

En ting som jeg synes er viktig å tenke på hvis vi skal begynne med oljeboring i Lofoten, er at oljen er en midlertidig ressurs som kan erstattes med mer bærekraftige løsninger.

Fisken derimot er en ressurs som kommer til å være der for alltid hvis vi ikke fisker for mye eller utsetter den for en oljelekkasje.

I 2014 tjente vi hele 69 milliarder kroner på fiske. Derfor er det ikke fornuftig å risikere å miste all fisken i området vårt pga. en mulig oljelekkasje. En lekkasje ødelegger ikke bare for fisken og økonomien, den ødelegger også naturen.

Store utslipp

Oljeindustrien står i dag for store deler av de norske utslippene. Derfor er det ikke lurt å bore etter olje her i Lofoten. Jeg skjønner at de som er for oljeboring, vil at vi skal tjene mer penger, men hvis det blir oljeboring, risikerer vi å miste mye mer penger enn vi kan få av oljeboring.

Mange som bor i Lofoten, både de unge og de voksne, er imot oljeboring. Veldig mange ungdommer er bekymret for fremtiden.

Hvorfor skal vi måtte stå for alle konsekvensene oljeboring fører med seg?


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Ler mer om oljeleting i Lofoten:


Les også

  1. Bare én av tre nordmenn vil utrede olje i Lofoten. På Stortinget er det stikk motsatt.

  2. Tidligere Statoil-topp anslår: Olje i Lofoten gir hver av oss 750 kroner

  3. Klaus Mohn: Ei opning for oljeleiting i Lofoten, Vesterålen og Senja kan ikkje gjerast omLes mer om

  1. Lofoten
  2. Oljeindustrien