SiD

Det er paradoksalt at feminister skal bruke de samme hersketeknikkene som vi vanligvis bekjemper | Rameen N. Sheikh (18)

 • Arbeidsutvalget I 8.marskomiteen
 • Leder For Oslo Rød Ungdom

For meg er det viktig å forsvare sexkjøpsloven, men gjennom diskusjon og argumenter. Ikke gjennom å si til motparten at hun kan prøve å suge pikk 10 ganger om dagen for å kjenne på hvordan det er å være prostituert. Anne Valeur

Si ;D-innlegg: Jeg var referent og ble målløs da jeg hørte Kari Jaquessons utsagn under parolemøtet til 8. mars.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg er sjokkert over hvordan jentene fra Unge Venstre ble møtt på parolemøtet til 8. mars. Å gå løs på personer man er uenig med på den måten som det ble gjort i går er uakseptabel og ugrei oppførsel.

Jeg har støttet Kvinnegruppa Ottar i flere enkeltsaker og har ment at den typen hets og trakassering Kari Jaquesson har vært utsatt for tidligere er ugreit.

Man sender ikke ut særlig gode signaler til unge jenter ved å oppføre seg slik

Jeg ble rett og slett målløs da jeg hørte utsagnene som kom på torsdag.

De bruker de samme hersketeknikkene som vi vanligvis bekjemper

Jeg var referent under møtet og satt og refererte, men måtte stoppe opp et øyeblikk og la det synke inn at jeg virkelig hørte noen, som jeg vanligvis deler synspunkter med, bruke den typen retorikk mot tre andre unge jenter som sa sin mening.

For meg er det viktig å forsvare sexkjøpsloven, men gjennom diskusjon og argumenter. Ikke gjennom å si til motparten at hun kan prøve å suge pikk 10 ganger om dagen for å kjenne på hvordan det er å være prostituert.

Jeg håper vi kan få slutt på dette evige problemet i forkant av hver 8. mars hvor noen føler seg lite velkommen eller hetset

Det er problematisk og paradoksalt at feminister skal bruke de samme hersketeknikkene som vi vanligvis bekjemper, og det er særlig eldre feminister som er mest på banen med å bruke dem.

Det ville aldri falt meg inn å gå løs på dem på den måten

Man sender ikke ut særlig gode signaler til unge jenter ved å oppføre seg slik. Politisk er jeg uenig med både Venstre og Unge Venstre, og selv om jeg ikke var enig i det de sa ville det aldri falt meg inn å gå løs på dem på den måten som enkelte gjorde på torsdag.

Når det er sagt så er det viktig å påpeke at ikke hele salen oppførte seg slik og jeg tror at flere ble satt ut av enkelte utsagn som kom. Det ble påpekt flere ganger fra ordstyrerbordet at vi må bruke god debattskikk og respektere hverandre. Parolemøtet til 8. mars er et møte for alle, hvor alle er velkomne. Jeg er lei meg for at jentene fra Unge Venstre følte seg lite velkomne, for det er absolutt ikke slik vi skal ha det under arbeidet opp mot 8. mars.

Jeg håper vi kan få slutt på dette evige problemet i forkant av hver 8. mars hvor noen føler seg lite velkommen eller hetset. Heldigvis er det vi unge som er fremtiden og som kan gjøre noe med det!


Kvinnegruppa Ottar og Kari Jaquesson skapte reaksjoner ved å møte opp på parolemøtet før 8. mars:

Amanda Schei var en av dem som følte seg sjikanert:

Les også

Kvinnegruppa Ottar og Kari Jaquesson, hvorfor har dere ikke respekt for andre feminister?

 • Slik svarer Kari Jaquesson på egen side: En liten oppklaring
  Mer bakgrunn og reaksjoner? Her:
Les også

Venstre-kvinner på 8.mars-møte følte seg trakassert av feminister

Følg Aftenposten Si ;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Hei, du! Si ;D har fått sin egen podcast! For å abonnere, trenger du bare å søke på «Si ;D» i din podcast-app!

Her kan du høre tredje episode, der temaet er mobbing og sosiale medier:

Rameen N. Sheikh (18)

Relevante artikler

 1. SID

  Kavalkade: Dette er de mest leste Si ;D-innleggene i 2016

 2. KULTUR

  Transkjønnede er som romhunden Laika; vi skyter henne ut i et nytt og fremmed univers, spente på om hun overlever der oppe.

 3. FAMILIE OG OPPVEKST

  – Barn fortjener en ferie fylt av gode minner, ikke fylt av fulle voksne.

 4. A-MAGASINET

  Halvparten av alle samiske kvinner har opplevd vold. Ella Marie Hætta Isaksen er en av dem: – Kommer til å ta årevis å bli skadefri.

 5. A-MAGASINET

  Hayden (14) kaller seg hverken gutt eller jente

 6. A-MAGASINET

  Guttene henger etter på skolen. Er rene gutteskoler løsningen?