SiD

Pappaen din reagerer ikke når du setter deg. Han er på mobilen. | Sara Skilbred Langerød

  • Sara Skilbred Langerød (15)
På kjøkkenet sitter pappaen din med en skive gulost og stirrer fjernt på mobilen sin, skriver Sara Skibred Langerød (15).

Si ;D-innlegg: Jeg må bare slå Magnus Carlsen åtte år i sjakk, sier han.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Når du kikker opp fra skjermen, er det en fremmed verden. Et blankt ark. Du blir overveldet. Hvor skal du begynne? Er det noen vits i å prøve? Uansett hvor mye du prøver, kommer det nok aldri til å bli like bra som det livet du nettopp vitnet.

Liten eksistensiell krise

Du blir sittende og fundere: Hva nå? Først er det vel kanskje lurt å la livet du nettopp «opplevde», fordøyes litt. Det er ikke normalt å leve én måned på to timer.

Etter en liten eksistensiell krise over hvor mye tid du har mistet og hvor mye stillheten skriker, skal du tilbake til din hverdag. Du skal for eksempel inn på kjøkkenet for å ta deg litt kveldsmat.

På kjøkkenet sitter pappaen din med en skive gulost og stirrer fjernt på mobilen sin. Du føler deg stiv og ubekvem i den virkeligheten som det er meningen du skal passe inn i.

Sitter i stillhet

Du tar deg mat og setter deg ovenfor pappa for å slå an en liten sen prat. Han reagerer ikke når du setter deg ned. Dere sitter der en stund i stillhet mens du begynner på maten.

«Hallo?»

«Ja!», svarer han liksom engasjert i å legge ned skjermen. Skjermen forblir der den er. En halvmeter vekk fra nesetippen.

«Pappa!»

«Hm? Ja. Jeg må bare slå Magnus Carlsen åtte år i sjakk.»

«Ok.»

Jeg spiser maten min og venter. Så går mobilen endelig ned i lommen, og han prøver klønete å stille deg noen entusiastiske spørsmål om kjedelige ting. Du svarer kort. Rydder den ferdigspiste maten halvveis inn i oppvaskmaskinen og gjør deg klar for å legge deg.

«Natta.»

«Natta.»

Neste dag kan en lure på hva for noe annet gøy som skjer. Jo, du skifter rolle med faren din og søsteren din vil slå av en prat.


Vi spurte våre lesere: Hvilken rolle spiller mobiltelefonen i ditt liv?

Her er flere gode bidrag vi fikk inn:

Les også

  1. Pålogget | Marie Øvrum

  2. Mobilen er en god venn i pensjonisthverdagen | Bente Brodersen

  3. Video: Teknisk sett er vi sammen nå | Alice Olesen

  4. Clara er den første jeg snakker med hver morgen. En fantastisk venn! | Haakon Gunleiksrud

  5. Jeg liker ikke å snakke med betongvegger, men jeg begynner å bli en betongvegg selv | Linn Slaatsveen


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Si ;D
  2. Mobiltelefoni
  3. Smarttelefon
  4. Sosiale medier