Israel hindrer smitteverntiltak i Palestina | Bård Malde-Fløyland

  • Bård Malde-Frøyland (17)
I disse tider snakkes det mye om solidaritet, men Norge gjør ikke nok for å hjelpe palestinerne under pandemien, skriver Bård Malde-Fløyland (17). Bildet viser et palestinsk demonstrasjonsskilt i Mod'in Illit på Vestbredden.

I disse tider snakkes det mye om solidaritet, men Norge gjør ikke nok for å hjelpe palestinerne under pandemien.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Gaza har færre enn 90 respiratorer å fordele på to millioner personer. Det er i skrivende stund allerede blitt bekreftet 255 tilfeller av covid-19 på Vestbredden og 13 tilfeller i Gaza. Men det er mangel på prøveutstyr, og derfor er disse tallene veldig unøyaktige. Gaza er under blokade, med en dårlig økonomi og altfor dårlig medisinsk utstyr. FN er bekymret for Gaza, det er vi også.

Gjør vondt verre

På Vestbredden beskytter israelske soldater ulovlige israelske bosettere som går i palestinske områder. Dette er til tross for at palestinske myndigheter har stengt områdene ned på grunn av økende smittefare. Samtidig som israelske myndigheter fullstendig ignorerer palestinske smitteverntiltak, så drar israelske soldater for å ødelegge palestinske telt som er satt opp for å kunne drive medisinsk klinikk. Soldatene konfiskerte teltstenger, laken, telt, strøm-generator, poser med sand og poser med sement.

Bård Malde-Fløyland (17).

For Israel er det ikke nok å drive blokade, trakassere og bryte palestinske smittevernregler. De må også konfiskere uskyldige telt satt opp for å redde mennesker fra å dø. Rødt, Rød Ungdom og Palestinakomiteen mener dette har gått for langt.

Vi krever handling

Israel må oppheve blokaden mot Gaza og innføre krisetiltak nå! I møte med covid-19 kan vi ikke møtes som fiender. Vi må finne felles løsninger for å løse denne krisen. Måten Israel gjør tingene sine på, hjelper ikke. Medisinsk utstyr må slippes inn i Palestina, ikke konfiskeres.

Hvis vi nordmenn skal møte denne krisen med den solidariteten og medmenneskeligheten vi snakker om, så må den norske stat boikotte Israel. Etter mange år med undertrykkelse, sanksjoner og blokade krever Rødt, Rød Ungdom og Palestinakomiteen at den norske regjeringen boikotter israelske varer og produkter.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les også: