SiD

Israel hindrer smitteverntiltak i Palestina | Bård Malde-Fløyland

 • Bård Malde-Frøyland (17)
  Bård Malde-Frøyland (17)
  Leder i Stavanger Rød Ungdom

I disse tider snakkes det mye om solidaritet, men Norge gjør ikke nok for å hjelpe palestinerne under pandemien, skriver Bård Malde-Fløyland (17). Bildet viser et palestinsk demonstrasjonsskilt i Mod'in Illit på Vestbredden. Foto: Nasser Nasser / AP

I disse tider snakkes det mye om solidaritet, men Norge gjør ikke nok for å hjelpe palestinerne under pandemien.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Gaza har færre enn 90 respiratorer å fordele på to millioner personer. Det er i skrivende stund allerede blitt bekreftet 255 tilfeller av covid-19 på Vestbredden og 13 tilfeller i Gaza. Men det er mangel på prøveutstyr, og derfor er disse tallene veldig unøyaktige. Gaza er under blokade, med en dårlig økonomi og altfor dårlig medisinsk utstyr. FN er bekymret for Gaza, det er vi også.

Gjør vondt verre

På Vestbredden beskytter israelske soldater ulovlige israelske bosettere som går i palestinske områder. Dette er til tross for at palestinske myndigheter har stengt områdene ned på grunn av økende smittefare. Samtidig som israelske myndigheter fullstendig ignorerer palestinske smitteverntiltak, så drar israelske soldater for å ødelegge palestinske telt som er satt opp for å kunne drive medisinsk klinikk. Soldatene konfiskerte teltstenger, laken, telt, strøm-generator, poser med sand og poser med sement.

Bård Malde-Fløyland (17). Foto: Privat

For Israel er det ikke nok å drive blokade, trakassere og bryte palestinske smittevernregler. De må også konfiskere uskyldige telt satt opp for å redde mennesker fra å dø. Rødt, Rød Ungdom og Palestinakomiteen mener dette har gått for langt.

Vi krever handling

Israel må oppheve blokaden mot Gaza og innføre krisetiltak nå! I møte med covid-19 kan vi ikke møtes som fiender. Vi må finne felles løsninger for å løse denne krisen. Måten Israel gjør tingene sine på, hjelper ikke. Medisinsk utstyr må slippes inn i Palestina, ikke konfiskeres.

Hvis vi nordmenn skal møte denne krisen med den solidariteten og medmenneskeligheten vi snakker om, så må den norske stat boikotte Israel. Etter mange år med undertrykkelse, sanksjoner og blokade krever Rødt, Rød Ungdom og Palestinakomiteen at den norske regjeringen boikotter israelske varer og produkter.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les også:

 1. Les også

  Så lenge man kan, bør man ta vare på kroppen sin

 2. Les også

  Et dikt om Moria

 3. Les også

  Folkehøyskolene holder stengt til sommeren. Jeg fikk ikke en gang sagt ha det.

Les mer om

 1. Leder
 2. Koronaviruset
 3. Gaza
 4. Boikott
 5. Israel
 6. Medisinsk utstyr

Relevante artikler

 1. DEBATT
  Publisert:

  Kort sagt, fredag 17. april

 2. SID
  Publisert:

  Auroras Amnesty-konsert viser at hun er selektiv i kampen mot urett

 3. SID
  Publisert:

  En boikott av israelske varer under en pandemi vil ikke hjelpe noen

 4. KRONIKK
  Publisert:

  Vondt nyttår i Gaza

 5. SID
  Publisert:

  Israel har fått en ny regjering. Denne gangen er målet å annektere hele Vestbredden.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Israel vil bygge 1257 nye boenheter på Vestbredden. Drømmen om en palestinsk stat blir stadig fjernere.