SiD

Jeg er autist i den norske skolen

Jeg takler ikke eksamenspresset; de første timene går til å lese teksten, knekke sammen, for så å bruke de to siste ekstratimene til å samle sammen et eller annet for å ha noe å levere i det hele tatt, skriver Jenta med Asperger (20).

Etter alle mine år på skolen sitter jeg igjen med en sterk frykt for å studere

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Her sitter jeg, 20 år og redd for å studere. Det er den tiden av året hvor alle rundt deg spør om planene dine for neste år. Jeg har søkt på studie, men vet ikke om jeg er klar. Jeg vet ikke om jeg noen gang vil greie å studere, og få meg en utdannelse.

Jeg er autist, og det har for meg betydd at jeg ikke greier å gi meg selv lov til å ha fravær.

Jeg blir aldri fornøyd med karakteren jeg får; selv en sekser er ikke bra nok. På merkelig vis finner jeg alltid noe jeg kunne gjort bedre.

Takler ikke eksamenspresset

Jeg takler heller ikke eksamenspresset; de første timene går til å lese teksten, knekke sammen, for så å bruke de to siste ekstratimene til å samle sammen et eller annet for å ha noe å levere i det hele tatt.

Mitt møte med skolesystemet har vært tøft. Det vært en konstant kamp om å få den hjelpen jeg trenger. Da karakterer ble en del av skolen i 8. klasse, ble kampen enda større.

Jeg har Asperges og ADHD, diagnosene fikk jeg stilt i 4. klasse. Presset om å skulle prestere ble så tøft at jeg daglig kunne ha flere sammenbrudd fordi jeg ikke forsto hva oppgaven spurte meg om, eller fordi jeg visste at jeg ikke kom til å få en god nok karakter.

Mobbeoffer i mange år

Jeg har aldri passet inn i en klasse. På barneskolen byttet jeg stadig skole i håp om at det ville bli bedre. Jeg har vært et mobbeoffer i mange år.

Etter alle mine år på skolen sitter jeg derfor igjen med en sterk frykt for å studere. Er det riktig, spør jeg dere.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Les også

  1. Jeg er en uforutsett brann

  2. Mamma og pappa, fortell om det dere gjorde feil!

  3. Flinke piker trenger flinke foreldre

Jenta Med Asperger (20)

Les mer om

  1. Skole