SiD

Trist at partiene konkurrerer om å ha den strengeste innvandringspolitikken | Simen Bondevik

 • Simen Bondevik
  leder, Akershus KrFU

Masud Gharahkhani har vært leder av Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg som sist onsdag la frem sine første forslag til hvordan partiets innvandringspolitikk bør se ut. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Si ;D-innlegg: Innvandringsdebatten har nå sunket til det nivået at man konkurrerer om å være det strengeste partiet på området.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Forrige uke la Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg, ledet av Masud Gharahkhani, enstemmig frem et forslag om hva som skal være partiets nye politikk på området. Det som ble lagt frem, skuffet meg dypt: forslag om innstramminger, færre asylsøkere, flere returer og en defensiv bistandspolitikk.

Arbeiderpartiet har de siste årene beveget seg i en mye mer konservativ og restriktiv retning i spørsmål om innvandring. Debatten om innvandring og integrering i Norge har nå sunket til det nivået at man konkurrerer om å være det strengeste partiet på området.

Mennesker i nød trenger faktisk hjelp

Henrik Asheim, leder av finanskomiteen for Høyre, bekreftet dette på politisk kvarter torsdag hvor han blant annet sa at hvis Gharahkhani fikk gjennomslag for denne linjen utvalget legger opp til, så er AP, H og FrP stort sett enige om innvandringspolitikken Norge skal føre: en kontrollert og restriktiv politikk som ikke går ut over norsk økonomi eller velferd.

Simen Bondevik (18), leder, Akershus KrFU Foto: Rolf Øhman

Jeg blir skuffet, trist og frustrert over at dette er det perspektivet som stort sett løftes frem av de tre største partiene i Norge på innvandringsfeltet, fremfor fokus på at mennesker i nød faktisk trenger hjelp.

Innvandrere er viktige for samfunnet

Men heldigvis er det ennå håp for oss som mener at Norge må ha en raus og solidarisk innvandringspolitikk, og som mener at vi må ta vår del av ansvaret for å hjelpe mennesker i nød.

Det finnes fortsatt partier i Norge som løfter nestekjærlighet- og menneskeverdsperspektivet i denne debatten.

Så min klare oppfordring til AP-velgere som er opptatt av solidaritet og raushet, og Høyre-velgere som bryr seg om mangfold og frihet: Si fra at det ikke er sånn dere ønsker at den offentlige samfunnsdebatten skal være, og at innvandrere er viktige og en ressurs for samfunnet.

Les flere meninger om saken:

Les også

Aps nye asylpolitikk: Strengere, mer kontrollerende og litt urealistisk | Andreas Slettholm

Les også

NOAS og Amnesty ut mot Aps nye innvandringsforslag


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Innvandring
 2. Asylpolitikk

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR

  Høyre er en bred allianse av folk som ikke mener innvandringspolitikk er så viktig

 2. SID

  3000 kvoteflyktninger er altfor lite. Ingen økning. KrF fikk ikke endret noe.

 3. KOMMENTAR

  Aps innvandringspolitikk er ikke lenger «streng». Selv om den er strengere enn før.

 4. POLITIKK

  Høyre frykter Aps nye asylpolitikk kan føre til økt innvandring

 5. POLITIKK

  – Mer uklar innvandringspolitikk fra Ap

 6. POLITIKK

  Ap bytter ut ordet «streng», men Støre vil fortsatt bruke det