SiD

Jeg vil ikke at lillebroren min skal være homofil

  • Anonym (21)
Det som skjedde i Florida, på et utested som aksepterte folk for den man er, er ikke greit. Det var ikke 49 homofile mennesker vi mistet. Det var 49 vakre mennesker med foreldre, søsken, partnere, venner og barn, skriver Anonym (21). Bildet viser markeringen i Orlando mandag.

Si ;D-innlegg: Etter Orlando er jeg redd for at han en dag ikke kommer hjem igjen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Det er ikke fordi jeg skammer meg eller blir flau over hans legning, eller fordi jeg blir sint fordi han heller vil kysse en mann enn en kvinne. Tro meg når jeg sier at ingen var mer stolt over min lillebror da han kom ut av skapet enn det jeg var, og ingen støtter han mer enn det jeg gjør.

Jeg ser på ham og tenker: «Herregud, jeg er verdens heldigste storesøster som har en lillebror som er så tøff at han tør å stå frem med dette». Tøff som tør å være seg selv, til tross for alt hat det vil utsette han for.

Kan få hat kastet etter seg

Jeg vil ikke at lillebroren min skal være homofil, fordi jeg er livredd for at han skal være neste navn på en liste over ofre drept på grunn av hatkriminalitet. Jeg vil ikke at han skal være homofil, for jeg ønsker ikke at han skal få hat og slengbemerkninger ropt etter seg når han er ute på byen med kjæresten sin eller vennene sine. Og det er ikke greit.

Vi mistet 49 mennesker

Det som skjedde i Florida, på et utested som aksepterte folk for den man er, er ikke greit. Det var ikke 49 homofile mennesker vi mistet. Det var 49 vakre mennesker med foreldre, søsken, partnere, venner og barn.

49 menneskeliv som ble avsluttet altfor tidlig på grunn av ignorant oppførsel og hat.

49 uskyldige mennesker. Deres familie og venner måtte i går betale en uerstattelig pris, men for hva?

Absolutt ingenting.

Man skulle ikke trenge være modig for å stå frem som den man er.

Du er ikke dommer, jury og bøddel

Det er greit at du har din egen mening, det har du så absolutt rett til. Men du har ingen rett til å være både dommer, jury og bøddel. Min lillebror er en del av LHBT-miljøet. Han er 16 år gammel, men allerede som 15-åring var han modig nok til å stå frem med sin legning. Men man skulle ikke trenge være modig for å stå frem som den man er.

Å elske er en menneskerett, uansett hvem du elsker, og man skal ikke trenge å være redd for å bli kastet ut hjemmefra eller uthengt i offentlighet fordi du elsker en av samme kjønn eller føler deg født i feil kropp.

Lillebroren min kunne vært i Orlando

Det er ikke greit at jeg kjenner en klump i magen hver gang nyheter som dette kommer. Ikke fordi lillebroren min var i Orlando, men han kunne vært det. Blant de 49 som mistet livet, så var nok mange av dem en bror eller en søster. Det er ikke greit at det er slik verden fungerer i 2016, og at det fortsatt er folk som aksepterer slik oppførsel.

Når skal vi innse at det må skje en drastisk forandring i samfunnet? Det sørgeligste med Orlando er at jeg ikke ble overrasket. Det sier sitt. Det er på tide å våkne opp nå.

Jeg vil ikke at min lillebroren skal være homofil, fordi jeg er redd for at han en dag ikke kommer hjem igjen.


Tragedien i Orlando har påvirket mange. Her kan du lese noen av reaksjonene:

  • Den homofile mannen er islamisters og høyreradikales felles fiendebilde, skriver Frank Rossavik: Voldelige ekstremisters tankesett
  • Markering i Oslo etter Orlando-terroren: - Dette var et angrep på oss
  • Jakob Semb Aasmundsen: Angrep på homofile kan også skje i Norge

Vi orienterer oss i jungelen av seksualitet

Hva betyr det egentlig at det står + bak LHBT? Og visste du at det finnes over 80 kategorier du kan plassere seksualiteten din i? Demiseksuelle Mia Kristine Martinussen (17), lege Mina Adampour og Eirik Rise, leder i Skeiv Ungdom, diskuterer.

Hør den med ett klikk her:

Slik blir du abonnent:

— For iTunes: Trykk her

— Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.

— Soundcloud: Trykkher

Les mer om

  1. LHBT
  2. Orlando-terroren
  3. Homofili
  4. Pride
  5. Terror