SiD

Nå må dere hytteeiere slutte å sutre og klage | Julia Jakubowicz

  • Julia Jakubowicz (21)
    Julia Jakubowicz (21)
    Hemsedøl
Jeg bryr meg ikke om at du blir trist av å se bilder av fjellet. Og jeg bryr meg ikke at du skulle ønske at du var på skitur akkurat nå, skriver hemsedølenJulia Jakubowicz. Oversiktsbilde over leilighetsbygg og hytter ved Skarsnuten i Hemsedal.

Hvis din største sørg i disse tider er at du ikke får reist på hytta, så har du det altfor godt!

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Koronaviruset har ført til at bedrifter går konkurs, og at folk permitteres og mister jobbene sine. Sykehusene har nådd sin kapasitet. Behandlinger og operasjoner som har vært planlagt for flere måneder siden, må nå avlyses. Mange får ikke legetime hos sin fastlege siden hele helsevesenet prioriterer koronaviruset.

Ekle kommentarer

Og der sitter du og klager på at du ikke får lov å dra på hytta. Sitter og sutrer fordi du ikke får ta deg en skitur. Sitter og legger igjen ekle kommentarer på fjellbilder på Facebook.

«Hvordan våger du å legge ut bilder av den fine utsikten når jeg ikke får lov å dra på fjelltur?»

Hemsedal er hjembygden min, og la meg bare si én ting: Jeg bryr meg ikke om at du får ikke reist på hytta.

  • Lest av nesten 200.000: – Jeg drar på hytta

Jeg bryr meg ikke om at du blir trist av å se bilder av fjellet. Og jeg bryr meg ikke om at du skulle ønske at du var på skitur akkurat nå.

Jobber på spreng

Det jeg bryr meg om akkurat nå, er moren min som er renholder for kommunen og legesenteret. Jeg bryr meg om fastlegen min som jobber nesten hver dag, kveld og helg om vinteren. Jeg bryr meg om de som jobber på Kiwi. En del av dem er mine gamle klassekamerater. Hver vinter jobber de på spreng for å fylle på varer slik at du kan handle til hytteturen.

Julia Jakubowicz (21).

Mamma må nå bruke sterke desinfiserende midler på jobb hver dag. Min fastlege er kommuneoverlege og har ansvaret for beredskapen i hele kommunen. De ansatte på Kiwi kjører nå varer til folk som trenger det.

Alle de utsetter seg for smitte ved å dra på jobb hver eneste dag.

Du er for privilegert

12. mars stengte skisentrene. Regjeringen frarådet alle fritidsreiser, og ordførerne i hyttekommunene ba dere bli hjemme. Dere hørte ikke etter, og nå er hytteforbudet innført. Jeg ber dere respektere det. Og jeg ber dere slutte å sutre og klage.

Vi alle har en tung hverdag akkurat nå. Noen får ikke besøke sine besteforeldre. Enkelte har fått en livsviktig operasjon utsatt. Og de fleste av oss har ikke engang en hytte å lengte etter.

Så hvis din største bekymring akkurat nå er at du ikke får dratt på hytta, bør du tenke på hvor privilegert du er.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Hytte
  3. Hytteforbud