Dersom jeg legger meg under kniven, er det ikke «Innafor» sin skyld

Jeg hadde mest sannsynlig funnet ut at intimkirurgi er mulig ved hjelp av et kjapt søk på internett, skriver jente (18).

Si ;D-innlegg: Er ikke hensikten til serien å få unge til å forstå at dette ikke er noe man ønsker seg?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Serien «Innafor» har skapt mye debatt, spesielt etter at forfatter Linnéa Myhre kastet seg inn i den. På lik linje med Myhre er også journalist i serien, Emma Clare Gabrielsen, samfunnskritisk.

Hun tar opp viktige og relevante problemer ved samfunnet i dag, hvor blant annet fokuset på kropp spiller en stor rolle.

De fleste som vokser opp i dag, opplever å føle seg usikker på egen kropp, og ofte har jeg lurt på om jeg ser normal ut. Personlig tenker jeg ikke på intimkirurgi som det største problemet, for meg er en vagina en vagina.

Men slik er det ikke for alle.

Kjære Linnéa, jeg synes du er et fantastisk inspirerende og intelligent menneske, men at «Innafor» gjør unge mer usikre på seg selv, er jeg uenig i.

Intimkirurgi har aldri vært et spørsmål

Å være ung er vanskelig, man er usikker på seg selv, og at fokuset på skjønnhet bare vokser, gjør det ikke enklere. For meg har for eksempel aldri intimkirurgi vært et spørsmål, men jeg skulle gjerne fikset på nesen min og den puppen som ser litt annerledes ut enn den andre.

Hver gang jeg skal kle av meg foran kjæresten, tenker jeg på denne ene puppen som ser annerledes ut. Jeg trenger ikke å se på en serie for å finne ut at det er mulig for meg å rette opp dette kirurgisk.

Dersom det var underlivet mitt jeg var misfornøyd med, hadde jeg mest sannsynlig funnet ut at intimkirurgi er mulig ved hjelp av et kjapt søk på internett.

Vi trenger flere serier som dette

Programleder Emma Clare Gabrielsen byr på seg selv, og hadde det vært meg som skulle fått underlivet mitt bedømt etter utseendet, hadde jeg aldri i livet tatt med meg kamera inn.

Når man byr så mye på seg selv, er det vanskelig å få en objektiv vinkling, og hennes opplevelse av dette trenger ikke nødvendigvis samsvare med andre seere. Det er dette som gjør hele konseptet så viktig.

Myhre måtte også forsvare arbeidet sitt

Myhre får på en måte rett i at unge blir mer usikre på seg selv, men er det rett å unngå å snakke om disse tingene?

Jeg har lest både «Evig Søndag» og «Kjære» og er det man kaller fan.

Bøkene kan være kraftig kost for mange, men det stoppet ikke utgivelsene. På lik linje med Gabrielsen ble også Myhre nødt til å forsvare sitt arbeid. «Poenget med litteraturen min er å få folk til å forstå en spiseforstyrrelse, og ikke minst forstå at dette er ikke noe man ønsker seg.»

Er det ikke det samme som er hensikten med «Innafor»? Å få unge til å forstå og skjønne at dette er ikke noe man burde ønsker seg?

Jeg er 18 år gammel og jobber fortsatt med å godta meg selv for den jeg er utseendemessig, men jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for. Vi trenger flere serier som dette, og flere som tør å utfordre.

«Innafor» har ikke gjort meg mer usikker på kroppen min enn det jeg er fra før, og den har ikke gjort meg mer selvsikker.

Enn så lenge har jeg lagt planene om å legge meg under kniven på is, men dersom jeg gjør det en gang i fremtiden, er det ikke denne serien som har fått meg til å gjøre det.


Les flere innlegg omkring debatten om NRK-serien «Innafor»:

Les også

Etter «Innafor» studerte jeg eget underliv og forestilte meg å bruke modafinil. Så slo fornuften inn..., skriver Vilde Bratland Hansen (22).

Les også

Skribent Susannah Bush Eide: NRK-programmet «Innafor» er ikke innafor. Hvor er varseltrekanten?

Les også

NRK svarer på «Innafor»-kritikken: Vi er ikke blåøyde.


Hør Aftenpodden Si ;D: «Jeg må være perfekt» - hvordan bli kvitt tankegangen

Er du en av dem som tenker at du ikke kan slappe av før du er perfekt? Det er du ikke alene om.

Psykolog Aksel Inge Sinding gir deg råd til hvordan du kan kvitte deg med denne tankegangen.

Episoden er første episode i miniserien vår om negative leveregler vi pålegger oss selv.

  • Hør gratis med ett klikk her: