SiD

Vi blir ikke tatt seriøst fordi «de voksne vet bedre» | Mia Kristine Martinussen

  • Mia Kristine Martinussen (17)
Senest de to siste årene har blant annet Elevorganisasjonen og størsteparten av ungdomspartiene gått hardt ut mot fraværsgrensen. Men selv om motstanden har vært tydelig, ble vi ikke hørt, skriver Mia Kristine Martinussen (17).

Si; D-innlegg: Den eldre generasjonen lærte meg opp til å ha egne meninger, men nå som jeg aktivt prøver å mene noe blir jeg avfeid.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg har vært engasjert så lenge jeg kan huske, men etter hvert som jeg blir eldre, er det en ting som blir mer tydelig. Nå er jeg godt ute i mitt syttende år, men hver gang overrasker det meg like mye hvor lite seriøst vi som unge voksne, blir tatt.

Som 16-åring sa jeg at jeg var medlem av Sosialistisk Ungdom rundt et bord fullt av voksne og fikk mang et smil. Det var lite nytte i å ta opp feministiske og miljøpolitiske spørsmål.

Uten noe særlig diskusjon ble jeg avfeid, men én kommentar sitter igjen: «Alle er rød i sin ungdom, men du blir blå når du vokser opp og vet bedre».

Mia Kristine Martinussen (17).

Sammen kan vi ha en stemme

Jeg og flere andre som deler mine synspunkter, blir sett på som idealistiske og urealistiske fordi vi støtter en rød politikk som viker fra privatisering og kapitalisme. Meningene våre, de som angår oss, blir ikke tatt seriøst fordi de voksne vet bedre.

Det er et feilgrep å avfeie de som på et tidspunkt blir politikere

Selv blir jeg redd når jeg ser hvordan den blå regjeringen selger bort skoger og offentlig transport som om Norge er på auksjon. Det er derfor jeg valgte å engasjere meg. Selv om jeg ikke kan endre alt alene, vet jeg at vi sammen kan ha en stemme.

Få unge høres i samfunnets øvrige organer

Det var dette jeg ble lært opp av den eldre generasjonen, men nå som jeg aktivt prøver å ha en mening, blir jeg avfeid. Det er vår fremtid som blir bestemt i de øvre organene i samfunnet, men det er få unge stemmer som høres der.

Senest de to siste årene har blant annet Elevorganisasjonen og størsteparten av ungdomspartiene gått hardt ut mot fraværsgrensen. Men selv om motstanden har vært tydelig, ble vi ikke hørt.

Fremtiden omhandler oss

Det er interessant hvordan voksen arroganse bestemmer over en fremtid de selv ikke skal ta del i. En som omhandler oss, først og fremst. Det er et feilgrep å avfeie de som på et tidspunkt blir politikere, som vil ta viktige beslutninger for landet.


På Si; D kan ungdom gi uttrykk for sine meninger, og de får en stemme i debatten. Les de nyeste innleggene her:

Les også

  1. Jente (18): Til utsiden. Hilsen innsiden.

  2. Vertsfamilien min er frustrert over valget. Det er jeg også, skriver Maria Aasmundtveit

  3. Jeg er ikke mann. Alt en kvinne gjør, er kvinnelig, skriver Kald kaffe (16).


Hør Aftenpodden Si; D her: «Jeg må være perfekt» - hvordan bli kvitt tankegangen

Er du en av dem som tenker at du ikke kan slappe av før du er perfekt? Det er du ikke alene om.

Psykolog Aksel Inge Sinding gir deg råd til hvordan du kan kvitte deg med denne tankegangen.

Episoden er første episode i miniserien vår om negative leveregler vi pålegger oss selv.

  • Hør gratis med ett klikk her:

Les mer om

  1. Ungdom
  2. Politikk
  3. Debatt