SiD

Ikke englebarn - bare giftfri

Du kommer ikke til å bli mer likt om du begynner med snus, du kommer ikke til å bli kulere for at du røyker, og du kommer ikke til å føle deg bra om du drikker alkohol! skriver Englebarnet (17).

Må jeg virkelig fylle kroppen min med alkohol for å bli sett på som en «normal» ungdom?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg drikker lite, jeg røyker ikke og jeg snuser ikke. Jeg er vel av de ungdommene som i dag blir kalt «englebarn». Men saken er at jeg er ikke et englebarn. Jeg har bare ikke noe behov for å fylle kroppen min med alkohol og nikotin.

De ser rart på meg

Jeg har en del venner som liker å drikke, og jeg ser ikke noe galt i det. Jeg synes det er helt greit. Det jeg derimot ikke synes er greit, er måten de ser på oss som ikke drikker. De kan sitte og snakke om at de gleder seg til de skal på fest og drikke, men hvis jeg sier at jeg ikke drikker, så ser de rart på meg og gir meg kommentaren «Seriøst, drikker du ikke?». Må jeg virkelig fylle kroppen min med alkohol for å bli sett på om en «normal» ungdom?

Presser yngre til røyk og snus

Jeg er nå 17, og jeg opplever mye mindre press enn før. Jeg blir ikke spurt om jeg vil ha eller om jeg vil prøve enten røyk eller snus lenger, fordi mine venner har innsett at det ikke er noe jeg vil holde på med. De har innsett at det ikke er vits i å prøve å presse meg, presset har derimot gått over på de yngre. De som liksom skal se opp til oss og lære av oss. Men vi lærer dem feil.

Gjør det for å være kul

Jeg vet om 12-åringer som driver på med snus. Jeg ser jenter som ikke engang har begynt på ungdomsskolen, som står ute og røyker. Og av hvilken grunn? Jo, de andre gjør det. Det de ikke innser, er at selv om andre står ute og snuser, røyker og drikker, så trenger ikke de å begynne med det. Jeg er imot røyk og snus. Jeg ser på det som et middel som ødelegger kroppen, alkohol også, men jeg skal ikke dømme de som holder på med det, så lenge jeg ikke blir presset eller tvunget til det. Jeg mener også at man ikke skal gå rundt og spørre andre om de vil ha røyk, for da kan personene føle at de må prøve for å være kul. Det er ikke kult å drive på med disse tingene!

Du kommer til å bli fattigere

Du kommer ikke til å bli mer likt om du begynner med snus, du kommer ikke til å bli kulere for at du røyker, og du kommer ikke til å føle deg bra om du drikker alkohol! Du kommer til å bli fattigere, og formen din blir dårlig. Ikke start med noe fordi du tror du blir kul av det, og om du skal gjøre det, burde du i hvert fall vente til du er gammel nok til å fatte hva det innebærer.

Englebarnet (17)