SiD

Farlig mann

Paven har makt. Men er han farlig?

Pave Benedikt XVI ber folk i AIDS–rammede afrikanske land om å droppe kondomet. Hans makt og innflytelse er idiotisk.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Den 17. mars dro pave Benedikt XVI til Afrika for å «promotere» den katolske kirke. Under sin første tale hevdet han at kondomer ikke hjelper mot AIDS-epidemien som herjer i Afrika, men at de tvert imot gjør situasjonen verre. Derfor ber han folk om å droppe kondomet. Paven mener løsningen er en åndelig og menneskelig oppvåkning som gjør at man slipper å få AIDS.

Alle vet jo at dette er helt feil og mot all sunn fornuft. Jeg begynner å lure på hvor ansvarsløs et menneske kan bli, når en mann med så mye innflytelse sier noe sånt.

«Jeg har lyst til å dra ned til Roma og «tale paven midt imot»!»Rundt en million afrikanere hørte på denne talen, og mange kommer jo selvfølgelig til å følge det han sier og bli dødssyke. Flere land har drevet en årelang kondom–kampanje for å bekjempe AIDS i Afrika, en kampanje som kan bli forgjeves hvis Paven ikke trekker tilbake det han har sagt. Selv om man er pave, skal man ikke kunne si eller gjøre alt man vil. Hvis AIDS-epidemien blir enda verre i Afrika, håper jeg at Paven står for det han har gjort, betaler for det som trengs av medisiner og sykehus og unnskylder seg. Men dette er vel bare ønsketenking.

For dette er ikke første gang han sier noe idiotisk. I desember i fjor sa han at å bekjempe homofili er like viktig som å redde regnskogen! Dette er veldig krenkende, og visse ting kan være farlig å si fordi det finnes fundamentalister blant oss som er villig til å gjøre det han sier; utrydde homofile.

Dessverre er det vanskelig å konfrontere Paven fordi han er «hellig». Så følgene av det han sier, vil han nok aldri selv merke noen bieffekt av. Jeg er skuffet over at vi fremdeles har slike religiøse ledere i 2009, jeg trodde vi hadde kommet mye lengre i utviklingen. Å la et sånt menneske ha makt og innflytelse er idiotisk, spesielt når det de står for er bygget på gamle, utdaterte religiøse meninger. Men Jeg er skuffet over Paven. Han burde vite bedre en som så. Jeg har lyst til å dra ned til Roma og «tale paven midt imot»!