Et tilrettelagt hverdagseventyr | Ida Hauge Dignes

Dørene på bussen lukker seg, mens dørene i hodet mitt åpner seg, skriver Ida H. Dignes (19).

Si ;D-innlegg: Et tilrettelagt hverdagseventyr

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Sola stirrer på meg gjennom persiennene og lurer på om jeg ikke skal våkne snart. Klokken er 09.25, og jeg må rekke bussen som går om 30 min. Jeg bråvåkner, løfter meg ut av sengen, drar på meg en kjole og hopper over i rullestolen.

De titter nysgjerrig bort på meg

Jeg triller nedover bakken fra huset i en rasende fart. Bremsing er for pyser, tenker jeg. Steinen som ligger i veien, klarer jeg nok en gang å unnvike på briljant vis. Så står jeg der, 2 minutter og 12 sekunder før bussen kommer.

Jeg fikk til og med spikret ny fartsrekord ned bakken, 46 sekunder.

De andre rundt meg venter også på bussen. To fnisende tenåringsjenter og en voksen nabo med bart. De titter nysgjerrig bort på meg.

Jeg tror følelsen jeg får av å sitte i rullestol, kan gjenspeile seg i følelsen Jo Nesbø får når han går ut blant mennesker. Selv om jeg hverken er kjendis eller kjeltring. Bare en helt vanlig jente i en helt vanlig rullestol som liker å ta buss. Faktisk så elsker jeg det.

Sjåføren hjelper, med dryppende panne

Bussen kommer kjørende mot oss. Jeg legger merke til at sjåføren legger merke til meg. Det er helmaks. De andre stiger på, jeg venter. Sjåføren finner frem nøkkelknippet sitt og pirker rampen tålmodig opp.

Jeg takker og bukker når sjåføren, med dryppende panne, løfter rampen opp igjen.

Dørene på bussen lukker seg, mens dørene i hodet mitt åpner seg. Jeg gleder meg til bussturen, for det får jeg til selv, med litt hjelp av snille sjåfører og medmennesker.

La selvstendighetseventyret mitt begynne påkollektivtrafikk i dag og i fremtiden! Lasamfunnet være mer tilrettelagt og inkluderende enn noen gang, for da blir de småeventyrenevåremer innholdsrike for oss alle. Vi har fortsatt en vei å gå.


Har du fått med deg konkurransen vår? Vi kan lokke med rå premier!

Les også

Nå kan du komme på hedersplass i Aftenposten ved å visualisere din mening

Si ;D har egen podkast!

Her er de to nyeste episodene:

Superstudentene gir deg tips før eksamen

Da Cecilie Glittum gikk ut av videregående i fjor, hadde hun 20 av 21 mulige 6-ere på vitnemålet. Sammen med Markus Borge Harbo (20), som hadde 26 av 26 mulige 6-ere på vitnemålet, gjester hun ukens podkast for å dele sine tips.

— Det viktige er ikke å pugge, men å forstå og skaffe oversikt, sier Borge Harbo.

Flere konkrete tips? Hør podkasten med ett klikk her:

Tre skamløse minoritetsjenter forteller

— Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå, skrev Nancy Herz (20) og Sofia Srour (21) på Si ;D. Sammen med Amina Bile (17) diskuterer de skam og ære i denne podaksten. Bile ble så inspirert av Srour og Herz at hun selv valgte å stå frem som skamløs.

Hør den med ett klikk her:

Du kan også abonnere på podkasten i iTunes eller søke på Si ;D i din podkast-app.

Ida Hauge Dignes (19)