SiD

Jeg klarer ikke å bo like mye i to ulike hjem

Foreldrene mine har det enkelt - de har hvert sitt hjem. Hvorfor skal ikke jeg kunne ha det?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Jeg klarer ikke å bo like mye i to ulike hjem. Jeg føler jeg må ha ett sted hvor jeg har alle tingene mine, skriver SyTh (17) om det å ha skilte foreldre.

Foreldrene mine er skilt. Det er greit nok, men at jeg må bytte på å bo hos mamma og pappa er ikke like greit. Jeg klarer ikke å bo like mye i to ulike hjem.

Jeg føler jeg må ha ett sted hvor jeg har alle tingene mine. Dette går på bekostning av enten mamma eller pappa; jeg bor hos den ene, og er på «besøk» hos den andre.

Egentlig skal jeg være annenhver uke hos dem. I stedet er jeg hos pappa kun annenhver helg og resten hos mamma. Når jeg er hos han, lever jeg i en bag. Alt jeg trenger for den perioden jeg skal være der, tar jeg med meg.

Tilholdsstedet mitt er hos mamma; det er der jeg har alle tingene jeg trenger i hverdagen. Men jeg vil jo være like mye hos pappa som hos henne.

Det har likevel bare blitt slik. Kanskje burde jeg hatt dobbelt opp av alt. Da hadde jeg sluppet å glemme noe når jeg drar til pappa, eller at jeg ikke får med meg alt tilbake til mamma.

Foreldrene mine har det enkelt; de har hvert sitt hjem. Ett sted de hører hjemme. Hvorfor skal ikke jeg kunne ha det?

Jeg vet jeg kunne fordelt tingene mine mellom rommene hos mamma og pappa, men jeg får det ikke til. Jeg er vant til å ha tilgang til alle sakene mine hele tiden, uten å måtte tenke at «Ånei, den er jo ikke her».

Kanskje er jeg bare sta og avhengig av alt jeg har rundt meg. Men jeg lever i et samfunn der tingene man har er en stor del av hverdagen. Hvorfor skal ikke jeg ha tilgang til alt jeg eier når jeg vil? Hvorfor må jeg fordele meg på to steder når de voksne har friheten til å ha alt på ett sted?

Følg Aftenposten Si;D påFacebookogTwitter

Les også

Jeg lever et liv på besøk

Syth (17)