Hvorfor kan vi ikke respektere hverandre?

Vi er alle født og oppvokst på samme jord. Men med forskjellig syn på livet, skriver Anja (19).
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Kjære deg, du som er muslim, kristen, jøde, ateist eller tilhenger av en annen religion eller et annet livssyn, som finnes blant mennesker her i verden. Kjære deg som har en tro, en oppfatning av verden, en tanke om hvordan livet er.

Kjære deg, hvorfor kan vi ikke respektere hverandre? Hvorfor kan vi ikke leve i fred, sammen med hverandre? Hvorfor har noen et behov for å tegne et fiendtlig bilde av noen som har en annen tro?

Vi er alle født og oppvokst på samme jord. Men med forskjellig syn på livet. Et menneske er et menneske, og har den samme prisen uansett hudfarge og bakgrunn. Nordmenn har vært heldige.

Les også: Vant konkurranse med diktet «Ytringsfridomen lever»

Vi er blitt født inn i oljerørene, og nyter godt av pengene som kommer ut. Vi bor trygt og godt innenfor Norges vegger, og ser ut i verden på dem som lider nød. Så drar vi for gardinene og låser døren.

Forrige uke hadde Pegida en demonstrasjon mot islamsk påvirkning og muslimsk innvandring i Norge. Det samlet 190 personer. Sammen hadde de en marsj mot folk som har en tro og en tanke om hvordan livet er, som er litt annerledes enn dem selv. De som deltok i denne marsjen tror at de er best i verden, og at ingen er like suverene som dem.

Les også: Kong Harald: «Jeg vet mange unge føler de ikke strekker til»

Jeg blir kvalm av deres meninger og tanker om muslimer, og jeg er totalt uenig. Det eneste de gjør er å skape mer uro, og mer fremmedfrykt. Men jeg skal la dem tro det de tror. For de er mennesker, og mennesker har meninger. Og meninger er ytringsfrihet. Noe av det mest verdifulle vi har. Noe vi er blitt minnet kraftig på de siste dagene.

Derfor er det viktig at vi reagerer mot denne skapelsen av fremmedfrykt, og bruker vår ytringsfrihet til å kjempe for et bedre og mer inkluderende samfunn.

Les flere Si ;D-innlegg:

Anja (19)