SiD

Da jeg fikk diagnosen Turners syndrom, begynte jeg å frykte fremtiden | Ingrid Skråmestø

  • Ingrid Skråmestø (18)

Det mange ikke forstår, er at det er de små og store egenskapene som gjør deg til deg. Dyrk dem, skriver Ingrid Skråmestø (18). Foto: jobjansweijer / Shutterstock / NTB scanpix

Si ;D-innlegg: Heldigvis var frykten jeg kjente på, en unødvendig bekymring.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Vi er alle annerledes på hver vår måte.

Til deg som lider av sjeldne og mindre sjeldne diagnoser.

Til deg som ligger våken natten lang og skulle ønske du var som alle andre, fordi du føler det annerledes. Jeg har en beskjed til deg.

Ingrid Skråmestø (18) Foto: Privat

Følte meg annerledes

Selv følte jeg meg annerledes i flere år. Annerledes fordi jeg måtte møte opp til spesialundervisning flere ganger i uken, fordi jeg ikke mestret de sosiale kodene.

Jeg var såpass liten da jeg fikk diagnosen Turners syndrom at jeg ikke forstod hva diagnosen innebar. Det eneste jeg forsto, var at jeg er annerledes. Ikke helt som alle de andre.

Jeg husker enda frykten jeg satt inne med.

Frykten for ikke å nå målene mine. Frykten for å sitte hjemme og «nave» i stedet for å gjøre noe familie og venner kunne være stolte over.

Men mest av alt kjente jeg på frykten for å mislykkes i jakten på å bli fotballproff. Fotball var det eneste som lå i tankene mine. Det var det eneste jeg trodde jeg var god til.

Derfor var det også det jeg drømte om å bli.

Vi er alle unike

Men frykten for fremtiden var en unødvendig bekymring. Jeg er nå på god vei til å fullføre VGS og spiller basket i 1. divisjon. I fremtiden tenker jeg å studere idrett ved Idrettshøgskolen.

Og jeg har forstått at vi alle er annerledes på hver vår måte.

Tenk hvis alle sammen var like perfekte med like egenskaper og kvaliteter? Jeg velger å tro at de fleste ville tenkt på en slik tilværelse som veldig kjedelig.

Heldigvis er ikke det tilfellet.

Det mange ikke forstår, er at det er de små og store egenskapene som gjør deg til deg.

Alt fra egenskaper som gjør at du er omsorgsfull, har god arbeidsvilje og et spesielt øye for menneskene rundt deg. Eller at du rett og slett føler at du må dusje hver dag.

Det er disse egenskapene som gjør deg så spesiell.

Mitt råd til deg er derfor å finne ut av hva du er god på. Og dyrk det!

Les mer om

  1. Si ;D
  2. Identitetsfølelse