Hvis vi vil inkludere muslimske barn, kan vi ikke forby burkini | Fatema Al-Musawi

Si ;D-innlegg: Skal vi virkelig la jenters liv gå tapt i vannet, fordi vi ikke liker plagget de ville bruke i svømmeundervisningen?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Vi snakker ofte høyt og stolt om religionsfriheten vi har i Norge, men jeg føler denne friheten bare gjelder når du ikke er muslim.

Det kommer alltid forslag om forbud, eller diskusjoner om hvorvidt ting i religionen Islam er greit. Niqab bør forbys i offentlig rom, hijaben bør av hodet på alle jenter, og nå er diskusjonen om hvorvidt burkini (heldekkende badedrakt) bør være tillat i svømmehallen.

Vi sier ofte at folk skal få gå kledd som de vil. Slik er det ikke i praksis.

Vi ser til Sveits og snakker om at vi bør forby og bøtelegge kvinner med niqab, vi diskuterer om hijab bør forbys på barneskolen og mener at Finnsnes barneskole i Troms' valg om å tillate burkini, som ble kjent forrige uke, er uakseptabelt.

Men skal vi virkelig la jenters liv gå tapt i vannet, fordi vi ikke liker plagget de ville bruke i svømmeundervisningen?

Vi brukte tights og genser

I min tid på barneskolen slet jeg med tanken om å ha kroppen under vann, og jeg skal ikke legge skjul på at bekledning var et problem.

Etter samtaler med en venninne med samme tanker, kom vi frem til at tights og genser burde funke. Vi fikk grønt lys fra skolen med et stort smil.

Det var selvfølgelig skepsis, siden bekledningen vår økte sjansen for en drukningsulykke, men det gikk fint.

I dag har ikke jenter det samme problemet vi hadde. Burkini er laget av riktig materiale som gjør det problemfritt å svømme, og faren for drukning er ikke så stor.

Da det ikke fantes burkini, svømte vi i tights og genser

Vi unngår jenter som skulker skolen og diskusjoner mellom skolen og hjemmet. Burkinibruken i land som Tyrkia og Emiratene har vært en suksess. Flere kvinner kan svømme og koser seg ute i varmen.

Vi nordmenn drar jo til disse landene og bruker bikini, og det har aldri vært et problem for befolkningen der. Hvorfor skal da burkini i Norge være et problem?

Som en venn skrev på Facebook: « Er man virkelig først integrert hvis man bader i bikini? Det viktigste må da være at man lærer å svømme.»

Foreldre med sterke krav

Hvis vi vil inkludere og integrere disse jentene, kan vi ikke forby alt. Og ved å forby slike plagg, forbyr vi mennesker å ta i bruk religionsfriheten.

Jeg blir direkte oppgitt.

Jeg kan være helt enig i at barn ned i niårsalderen ikke bør være en diskusjon når det kommer til religion. Men hvis de har vanskelige foreldre med sine krav, må vi tilrettelegge, slik at de kan inkluderes.

Hvis barn har vanskelige foreldre med sine krav, må vi tilrettelegge, slik at de kan inkluderes.

Vi klager alltid på at mange barn ikke kan svømme, og dette her er en enkel løsning som kan få tallet ned.


Mer av samme debattant?


Hør podkast med tre skamløse arabiske jenter

– Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå, skrev Nancy Herz (20) og Sofia Srour (21) på Si ;D.

Sammen med Amina Bile (17) diskuterer de skam og ære i denne podaksten. Bile ble så inspirert av Srour og Herz at hun selv valgte å stå frem som skamløs.

Hør den med ett klikk her: