SiD

Hvis vi først må ha fraværsgrense, hvorfor ikke justere etter år? | Emma Kristine Waal Elseth

  • Emma Kristine Waal Elseth (17), AUF i Akershus
Jeg er skuffet, skriver Emma Kristine Waal Elseth.

Si ;D-innlegg: For eksempel: VG1 20 prosent, VG2 17 prosent og VG3 14 prosent.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Arbeiderpartiet stemte mot fraværsgrensen 1. juni, men allerede en uke senere så Arbeiderpartiet likevel endret helt på hva de mente.

Jeg er skuffet, gleden over at regelen ble fjernet var kortvarig. Hvorfor tar man ikke heller tak i selve problemet og finner ut hvorfor elevene ikke er på skolen?

Hva tenker politkere?

Jeg skjønner ikke hva politikere tenker. For dersom man stryker i fag og må ta dem opp i etterkant, vil flere droppe ut.

Flere av mine venner klarer ikke dokumentere alt av fravær og fikk advarsel om ikke å få noen vurdering allerede i april. Man trenger ikke en rigid grense på nasjonalt nivå når det er læreren som kjenner eleven sin. Man fratar et viktig verktøy fra læreren.

Man fratar et viktig verktøy fra læreren

Kunnskapsministeren gir et inntrykk av at han vil skremme elevene tilbake til skolebenken. Jeg synes ikke det skal settes en grense for kunnskap. Ideen om fraværsgrense er god, men den vil ikke fungere.

Emma Kristine Waal Elseth.

Jeg er ikke voksen, jeg er ikke klar for å ha veldig strenge krav ennå.

Hvorfor ikke justere etter skoleår? For eksempel: VG1 20 prosent, VG2 17 prosent og VG3 14 prosent.

Jeg lurer på hva som vil skje med fraværsgrensen, personlig vil det ikke skje noe. Jeg kommer meg på skolen. Hva med dem som sliter, men ikke klarer å si ifra? De som blir mobbet? De som har et knust hjerte?

Blir tall, ikke elever

Fraværsgrensen vil forhindre skulking, men også dytte ut de svakeste. Livet er hardt, og skulkere må skjerpe seg. Men det er ikke bare å skjerpe seg når man er psykisk syk.

Du kan ikke få en bekreftelse på at du ikke klarte å komme til første time da du lå våken hele natten med angst. En med angst skal ikke føle seg tvunget til å reise til legen hver gang hun har hatt et anfall.

Hvorfor tror dere politikere at dette vil hjelpe oss? Vi blir til tall, ikke elever. Dere er ikke oss, dere vet ikke hvordan dagens press på skolen er. Hvorfor setter dere opp enda et hinder?


Er du interessert i debatten om fraværsgrense? Les disse!


Unge og skolepress

Er videregående virkelig så ille, eller er dagens unge bare en gjeng med sutrepaver? Lederen i Sosialistisk Ungdom ønsker å innføre opptaksprøver og intervjuer, i stedet for bare karakterer når man søker høyere utdanning. Er det så lurt? De andre i panelet er skeptiske.

Hør den med ett klikk her:

Slik blir du abonnent:

  • For iTunes: Trykk her
  • Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.
  • Soundcloud: Trykkher

Les mer om

  1. Fraværsgrense
  2. Skole og utdanning
  3. Skole