Ingen skal diskrimineres i kirken

  • Elisa Dahle (16)
Sokneprest i Sogndal Mikael Bruun har skapt reaksjoner etter han uttalte at han ikke ville jobbe med kvinnelige prester.

Hvorfor skal vi tilpasse oss et kirkesamfunn vi splittet oss fra på 1500-tallet?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

I august uttalte sogneprest Mikael Bruun at han ikke kan gjennomføre gudstjeneste med kvinnelige prester. Når bispemøtet to måneder senere går imot utspillet hans, kaller han det en «sørgelig innstramming». Dette er skammelig.

Forkastelig

Som en aktiv medhjelper i Tønsberg domkirke synes jeg det er fælt å se Den norske kirke representert på en slik måte. Å kunne nekte å jobbe med kolleger basert på kjønn er en gammeldags og forkastelig tenkemåte. Vi vil ikke ha sånt i kirken.

Dette er ikke en sørgelig innstramming. Vi har ikke lov til å diskriminere. For dette handler ikke om religiøs frihet, men hvordan man oppfører seg på jobb. Kirken skal være åpen for alle, både på kirkebenken og prekestolen.

I NRK-artikkelen forteller Bruun også at bispedømmes avgjørelse «sender et uheldig signal til våre kristne brødre i den romersk-katolske kirke og den ortodokse kirke».

Elisa Dahle (16), medhjelper i Tønsberg domkirke.

Tenk på våre medsøstre

Da må jeg spørre meg selv: Hvorfor skal vi i den protestantiske kirken tilpasse våre metoder etter kirkesamfunn vi splittet oss fra på 1500-tallet?

Jeg mener det er viktigere å tenke på hvilket signal vi sender våre kristne søstre i vårt eget kirkesamfunn.

Jeg er stolt av å være kristen og å ta del i kirkearbeidet i Tønsberg. Der har jeg møtt mange åpne, inkluderende og fantastiske folk som har bidratt til at jeg kaller meg kristen.

Hadde jeg for to år siden gått inn til konfirmasjonsundervisning med Mikael Bruun, hadde jeg endt på rådhuset i mai.

Les også

En mørkemann snakker ut


Sjekk ut hvordan du kan vinne 5000 kroner:

Les også

Konkurranse: Hva har gått bra i 2020?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.