SiD

Det blir mer data i skolen | Ole Christian Norum

  • Ole Christian Norum, seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet
    Ole Christian Norum, seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet
Vi endrer nå alle utdanningsprogrammene på yrkesfag, skriver Ole Christian Norum.

Utdanningsdirektoratet svarer Theo Viken (18).

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hei, Theo Viken!

Du skriver i Si ;D-innlegget ditt 12. februar at samfunnet hadde vært bedre hvis vi lærte HTML istedenfor blokkfløyte, og begrunner det med at en egen data-linje kan gjøre den neste generasjonen nordmenn til den beste i verden innen data.

Vi er enig med deg i at elevene ofte blir mer motivert når de kan fordype seg i et relevant tema tidlig. Og selv om vi ikke kan spå fremtiden, vet vi at IT-kompetanse vil være ettertraktet i fremtidens arbeidsmarked.

Derfor endrer vi nå alle utdanningsprogrammene på yrkesfag. IKT-servicefaget blir en del av et nytt utdanningsprogram med både informasjonsteknologi og medieproduksjon.

Les også

Les Theo Vikens innlegg her: Samfunnet hadde vært bedre hvis vi lærte HTML istedenfor blokkfløyte

Nå skal elevene få mer relevant opplæring og mulighet til å fordype seg tidligere, for eksempel innen programmering. Dette vil de også lære om fra 4. trinn på barneskolen.

Du tilhører et av de siste kullene som gjennomfører IKT-servicefag, og elevene som starter på skolen høsten 2020, vil allerede få opplæring i IT på det første året. Verden går videre!

Nå jobber vi med å skrive de nye læreplanene for fagene, og vi har delt de aller første skissene på hva som skal være det mest sentrale i faget.

Sjekk ut våre forslag på fag som informasjonsteknologi og medieproduksjon, og fortell oss hva du synes.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Si ;D
  2. Skole og utdanning
  3. Yrkesfag
  4. Programmering
  5. Utdanningsdirektoratet
  6. Data